04/12/2019 04/12/2019 Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού χτύπησε δυνατά στη Γεωργία. Άνθρωποι κάθε ηλικίας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον σεμινάριο για τον ποντιακό πολιτισμό, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας. Διοργανωτές ήταν η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικής Νεολαίας Γεωργίας. Στο τέλος όλοι ένωσαν τα χέρια και χόρεψαν...
04 Δεκεμβρίου, 2019 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2019 - 14:08

Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού χτύπησε στη Γεωργία

Διαδώστε:
Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού χτύπησε στη Γεωργία

Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού χτύπησε δυνατά στη Γεωργία. Άνθρωποι κάθε ηλικίας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον σεμινάριο για τον ποντιακό πολιτισμό, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας. Διοργανωτές ήταν η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικής Νεολαίας Γεωργίας.

Στο τέλος όλοι ένωσαν τα χέρια και χόρεψαν ποντιακούς χορούς και γιόρτασαν τον ποντιακό πολιτισμό σαν μια οικογένεια!

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των χοροδιδασκάλων της Ένωσης Ελληνικής Νεολαίας Γεωργίας Παναγιώτη Κυρμανίδη και Μπάμπη Κυρμανίδη, οι οποίοι ήταν και οι κεντρικοί ομιλητές. Το παρών έδωσαν περίπου 50 νέοι από διάφορους ελληνικούς συλλόγους της Τιφλίδας, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατάφεραν να παραβρεθούν αποκλειστικά για τις εργασίες του σεμιναρίου τέσσερις νέοι από την Αρμενία.

Οι εισηγητές μίλησαν στους νέους για την ιστορία των ποντιακών χορών, την ποντιακή ενδυμασία και τα ποντιακά τραγούδια, τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ενώ στο τέλος η ποντιακή λύρα πήρε φωτιά και όλοι χόρεψαν χορούς της αλησμόνητης πατρίδας.

Πηγή: Pontos-news.gr/Ελένη Κάλλη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων