30/04/2021 30/04/2021 Με μία λιτή και σεμνή τελετή, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, η κοινότητά Νεοχωρίου Βοσπόρου τίμησε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη. Μπροστά στην προτομή του ποιητή, που κοσμεί τον ανατολικό αυλόγυρο της εκκλησίας, τελέστηκε τρισάγιο από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Τιμόθεο Ραϊλάκη-Βρανά, Ιερατικώς Προϊσταμένο της Κοινότητας Βαφειοχωρίου. Στη συνέχεια, μίλησαν για το έργο, τη...
30 Απριλίου, 2021 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2021 - 14:33

Η Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου τίμησε τον Καβάφη

Διαδώστε:
Η Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου τίμησε τον Καβάφη

Με μία λιτή και σεμνή τελετή, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, η κοινότητά Νεοχωρίου Βοσπόρου τίμησε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη.

Μπροστά στην προτομή του ποιητή, που κοσμεί τον ανατολικό αυλόγυρο της εκκλησίας, τελέστηκε τρισάγιο από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Τιμόθεο Ραϊλάκη-Βρανά, Ιερατικώς Προϊσταμένο της Κοινότητας Βαφειοχωρίου.

Στη συνέχεια, μίλησαν για το έργο, τη ζωή και τη σχέση του ποιητή με το Νιχώρι ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου, υποψήφιος διδάκτορας Δ.Π.Θ, και ο κ. Ορμπάι Σοϊντάν, δημοσιογράφος.

Ο κ. Σουκρού Γκέντς, Δήμαρχος Σαρίγερ, τίμησε με τη συμμετοχή του και την απαγγελία του ποιήματος «Η Πόλις» σε μετάφραση Άρη Τσοκώνα. Η κ. Αλίσια Καπούνταγ, ηθοποιός, απήγγειλε το «Απολείπειν Θεός Αντώνιον» στα αγγλικά, ο κ. Μάριος Βίγκας τις «Θερμοπύλες» στο πρωτότυπο, και ο κ. Σάββας Γιουτζέλ το ποίημα «Ιθάκη», στην τουρκική σε μετάφραση Άρη Τσοκώνα.

Την εκδήλωση, της οποίας συντονιστής ήταν ο κ. Μιχάλης Χαννούτογλου, έκλεισε με χαιρετισμό του ο κ. Λάκης Βίγκας, πρόεδρος της κοινότητας. Αρκετοί ενορίτες αλλά και Τούρκοι φίλοι της κοινότητας έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Πηγή: Σελίδα Facebook ΝΕΟΧΩΡΙ ΒΟΣΠΟΣΡΟΥ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων