23/06/2020 23/06/2020 Κοινή επιστολή προς όλες τις ομογενειακές οργανώσεις, με την οποία θα ζητείται η συμβολή τους στις εκδηλώσεις για τα 200 έτη από την Επανάσταση του 1821, θα στείλει το υπουργείο Εξωτερικών και η Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Στο πλαίσιο συζήτησης στην κοινοβουλευτική επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού για τα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», ο υφυπουργός Εξωτερικών...
23 Ιουνίου, 2020 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2020 - 12:53

Η Ομογένεια συμβάλει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Διαδώστε:
Η Ομογένεια συμβάλει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Κοινή επιστολή προς όλες τις ομογενειακές οργανώσεις, με την οποία θα ζητείται η συμβολή τους στις εκδηλώσεις για τα 200 έτη από την Επανάσταση του 1821, θα στείλει το υπουργείο Εξωτερικών και η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Στο πλαίσιο συζήτησης στην κοινοβουλευτική επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού για τα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη κάλεσαν τους βουλευτές και αιρετούς ελληνικής καταγωγής στο εξωτερικό, να καταθέσουν προτάσεις, να ενημερώσουν την Επιτροπή για τις εκδηλώσεις που προετοιμάζουν, αλλά και να ζητήσουν την όποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει η ελληνική Πολιτεία και η Επιτροπή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» της Μελβούρνης, ο κ. Πέτρος Κατσαμπάνης, πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, που εκπροσωπεί 49 ελληνικής καταγωγής μέλη εθνικών και τοπικών κοινοβουλίων σε 20 χώρες του κόσμου, πρότεινε τη σύνδεση του φιλελληνισμού της εποχής του 1821, με τον κόσμο που και σήμερα αγαπά τον Ελληνισμό, καθώς και την ανάδειξη σύγχρονων Ελλήνων που άφησαν το αποτύπωμά τους παγκοσμίως, στην πολιτική, την επιστήμη, την τέχνη και τον πολιτισμό. Εξέφρασε επίσης τη διάθεση για οικονομική συμβολή – μέσω χορηγών – στην εκτύπωση ψηφιακού υλικού που θα σταλεί από την Ελλάδα για πραγματοποίηση εκθέσεων σε ξένα κοινοβούλια.

Αντίστοιχα, η πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, κα. Ιωάννα Ζαχαράκη, μετέφερε το ενδιαφέρον του Δικτύου για διοργάνωση εκθέσεων με μεταφρασμένο οπτικοακουστικό υλικό, για πανεπιστημιακά συμπόσια σε ιστορικά ζητήματα, ενώ πρότεινε την συμπερίληψη εκδηλώσεων για το ρόλο των γυναικών στον Αγώνα, όπως της Δόμνας Βισβίζη, της Λ. Μπουμπουλίνας και της Μ. Μαυρογένους.

Πηγή: neoskosmos

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων