07/03/2021 07/03/2021 Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης προσκαλεί τους ομογενείς σε μια βραδιά συζήτησης, φαγητού και μουσικής για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας (IWD) 2021, την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, στις 19:00, στο Ελληνικό Κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με επίσημο μήνυμα για τις γυναίκες της διασποράς από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,...
07 Μαρτίου, 2021 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2021 - 15:18

Η ομογένεια της Μελβούρνης θυμάται τη λησμονημένη Μαντώ Μαυρογένους

Διαδώστε:
Η ομογένεια της Μελβούρνης θυμάται τη λησμονημένη Μαντώ Μαυρογένους

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης προσκαλεί τους ομογενείς σε μια βραδιά συζήτησης, φαγητού και μουσικής για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας (IWD) 2021, την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, στις 19:00, στο Ελληνικό Κέντρο της πόλης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με επίσημο μήνυμα για τις γυναίκες της διασποράς από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελλάδας.

Η Δρ Ελευθερία Ζέη θα παρουσιάσει διάλεξη με τίτλο «Μαντώ Μαυρογένους: Μεταξύ δύο κόσμων».

Η ζωή της Μαντώς Μαυρογένους είναι η ζωή μιας ασυνήθιστης γυναίκας, μιας μορφωμένης νησιώτισσας που πολέμησε στην Ελληνική Επανάσταση, οδηγώντας τον δικό της στρατό, που γνώρισε την αυγή του ελληνικού Κράτους, και της οποίας η προσωπικότητα ενέπνευσε την ευρωπαϊκή πεζογραφία του 19ου αιώνα, ενώ το ελληνικό κράτος την καταδίκασε στη λησμονιά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων