15/06/2022 15/06/2022 Στη Νότιο Αυστραλία ταξίδεψε η Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας «Ποντιακή Εστία», καλεσμένη από την ποδοσφαιρική ομάδα Pontian Eagles. Με πολυμελή αποστολή και με σχεδόν όλα τα τμήματα της, η «Ποντιακή Εστία» συμμετείχε και συνέβαλε ουσιαστικά στην πραγματοποίηση ενός πολιτιστικού τριημέρου και πραγματοποίησε συναντήσεις ουσίας και σχεδιασμού για το άμεσο μέλλον. Την αποστολή συνόδευσε...
15 Ιουνίου, 2022 - 20:55
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2022 - 20:58

Η «Ποντιακή Εστία» Μελβούρνης ταξίδεψε στη Νότιο Αυστραλία

Διαδώστε:
Η «Ποντιακή Εστία» Μελβούρνης ταξίδεψε στη Νότιο Αυστραλία

Στη Νότιο Αυστραλία ταξίδεψε η Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας «Ποντιακή Εστία», καλεσμένη από την ποδοσφαιρική ομάδα Pontian Eagles.

Με πολυμελή αποστολή και με σχεδόν όλα τα τμήματα της, η «Ποντιακή Εστία» συμμετείχε και συνέβαλε ουσιαστικά στην πραγματοποίηση ενός πολιτιστικού τριημέρου και πραγματοποίησε συναντήσεις ουσίας και σχεδιασμού για το άμεσο μέλλον.

Την αποστολή συνόδευσε σχεδόν όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κώστα Τσαπραϊλίδη, όπως και η πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κ. Λίτσα Σταματοπούλου με τη γραμματέα κ. Μαίρη Κωνσταντίνου, και η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας κ. Λίτσα Αθανασιάδη με την αντιπρόεδρο κ. Παρθένα Τσομπανοπούλου.

Τις πρώτες δύο ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των συμβουλίων, εργαστήρι εκμάθησης ποντιακών χορών και ένα μεγάλο παραδοσιακό ποντιακό γλέντι.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 12 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης της Μελβούρνης εκκλησιάστηκαν στην Ι. Μονή του Αγίου Νεκταρίου Croydon Park, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου της Αδελαΐδος. Στην συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των επισκεπτών και τόνισε την χαρά του και τα αληθινά του συναισθήματα, όπως και την επιθυμία του να επισκεφθεί τα ευλογημένα χώματα της αλησμόνητης πατρίδας, παροτρύνοντας τα ποντιακά σωματεία να το κάνουν όλοι μαζί.

Στην συνέχεια, η πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων δώρισε στον Επίσκοπο Σινώπης μια εικόνα της Παναγίας της «Χρυσοθρονισμέντσας», όπως την αποκαλούν οι Πόντιοι, την οποία ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση.

Η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας προσέφερε στον Επίσκοπο αναμνηστικό από άγαλμα του George Divine Treloar. Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της «Ποντιακής Εστίας» κ. Γιάννης Πηλαλίδης, αφού ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Σινώπης για τη φιλοξενία, μίλησε για την σπουδαιότητα της επιλογής δύο Επισκόπων της Αυστραλίας με τίτλους που φέρουν ονόματα περιοχών από την αλησμόνητη πατρίδα.

Την Δευτέρα, 13 Ιουνίου, τελευταία ημέρα της επίσκεψης, μέλη της αποστολής μετέβησαν στο μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού που έχει τοποθετηθεί σε έναν χώρο των κοιμητηρίων της πόλης, αφού είναι γνωστό ότι η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας πρωτοστάτησε και αναγνώρισε το έγκλημα κατά του Ελληνισμού.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων