14/01/2021 14/01/2021 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της “Ομόνοιας” της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που έχει ως στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.  Διαβάστε τον χαιρετισμό:  Αγαπητοί συμπατριώτες, Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαιρετίζω την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της “Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας...
14 Ιανουαρίου, 2021 - 13:56
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2021 - 13:10

Η ΠτΔ για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της “Ομόνοιας”

Διαδώστε:
Η ΠτΔ για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της “Ομόνοιας”

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της “Ομόνοιας” της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που έχει ως στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. 

Διαβάστε τον χαιρετισμό: 

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαιρετίζω την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της “Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – ΟΜΟΝΟΙΑΣ”, μίας ιστορικής πρωτοβουλίας, η οποία είχε ως στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Στις τρεις αυτές δεκαετίες, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει να παρουσιάσει πλούσιο έργο και σημαντικούς αγώνες. Ταυτόχρονα, η Αλβανία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον δρόμο για τον εκσυγχρονισμό της, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βεβαίως, πολλά ακόμη βήματα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να περάσει στο επόμενο στάδιο η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Προς τούτο, η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας, ο ελεύθερος αυτοπροσδιορισμός, η ελεύθερη χρήση της ελληνικής γλώσσας, η ελληνόγλωσση εκπαίδευση και η κατοχύρωση των περιουσιακών δικαιωμάτων αποτελούν προαπαιτούμενα, με βάση τις ευρωπαϊκές αποφάσεις. Η ελληνική Πολιτεία θα βρίσκεται εκεί, όπως πάντα, για να παρακολουθεί τον βαθμό στον οποίο θα εκπληρώνονται αυτοί οι όροι, και να επισημαίνει τυχόν ελλείψεις και υστερήσεις.

Παράλληλα, εξίσου σημαντικό είναι τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να επιδεικνύουν πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας, ιδίως κατά το επετειακό έτος 2021, που χαρακτηρίζεται από σημαντικές προκλήσεις. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί πιο καθαρά και πιο έντονα η φωνή της ομογένειάς μας και θα βελτιώνονται με ταχύτερους ρυθμούς οι συνθήκες διαβίωσής της στις πατρογονικές της εστίες στην Αλβανία.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ να συνεχίσει τις προσπάθειές της και στην τέταρτη δεκαετία της ζωής της προς όφελος των μελών της, της Αλβανίας και των Ελληνοαλβανικών σχέσεων. Στο έργο αυτό, η ελληνική Πολιτεία θα στέκεται πάντοτε συμπαραστάτης και αρωγός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων