04/06/2021 04/06/2021 Πνευματικές στιγμές προσευχής και αγαλλίασης, κάτω από τους θόλους του Κοινοτικού μας Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών έζησαν το απόγευμα της Τρίτης 1 Ιουνίου οι πιστοί της Κοινότητας του Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου. Συγκεκριμένα, τελέστηκε ο Αγιασμός της πρωτομηνιάς, ο Εσπερινός για την Απόδοση της γιορτής της Μεσοπεντηκοστής και στη συνέχεια ο Παρακλητικός Κανόνας στην Αγία Μεγαλομάρτυρα...
04 Ιουνίου, 2021 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2021 - 11:31

Ιερά Παράκληση στην Αγία Φωτεινή στη Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος

Διαδώστε:
Ιερά Παράκληση στην Αγία Φωτεινή στη Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος

Πνευματικές στιγμές προσευχής και αγαλλίασης, κάτω από τους θόλους του Κοινοτικού μας Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών έζησαν το απόγευμα της Τρίτης 1 Ιουνίου οι πιστοί της Κοινότητας του Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου.

Συγκεκριμένα, τελέστηκε ο Αγιασμός της πρωτομηνιάς, ο Εσπερινός για την Απόδοση της γιορτής της Μεσοπεντηκοστής και στη συνέχεια ο Παρακλητικός Κανόνας στην Αγία Μεγαλομάρτυρα και Ισαπόστολο Φωτεινή τη Σαμαρείτιδα, της οποίας το Ιερό Αγίασμα δεν απέχει πολύ μακρυά από την εκκλησία μας. Δυστυχώς, το Αγίασμα αυτό δεν είναι προσβάσιμο σήμερα. Παρόλα αυτά, εμείς προσευχηθήκαμε στην Αγία Φωτεινή και ζητήσαμε τη χάρη και την προστασία της.

Υπενθυμίζεται ότι, η Αγία Φωτεινή γιορτάζει στις 26 Φεβρουαρίου. Επειδή όμως την Ε’ Κυριακή από το Πάσχα διαβάζεται στους Ναούς το Ευαγγέλιο, που αναφέρεται στη συνάντηση του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα γυναίκα, στο πηγάδι του Ιακώβ, η Εκκλησία μας έχει αφιερώσει όλη αυτή η εβδομάδα στην Αγία Φωτεινή τη Σαμαρείτιδα.

Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφέρειάς μας, ο οποίος ανέλυσε τον διάλογο του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα και τα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτόν.

Οι πιστοί ανανέωσαν το προσκύνημά μας τους στα Αγιάσματα του Μεγάλου Ρεύματος για το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Ιουνίου, στον Άγιο Ονούφριο.

Πηγή: Σελίδα Facebook Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων