10/08/2020 10/08/2020 Η χάρη της Παναγίας Σουμελά, στο Γουέστ Μίλφορντ της Νέας Ιερσέης θα στηρίξει και φέτος τους πιστούς που θα ανηφορίσουν το «Σκαϊλάιν ντράιβ», τον δρόμο που οδηγεί στην ποντιακή γη του νέου κόσμου. Την περασμένη Τετάρτη, ομάδα εθελοντών ξεκίνησε για να επιθεωρήσει από κοντά τυχόν ζημιές από τον τυφώνα Ησάια. Η επίσκεψη, ήταν σύντομη και...
10 Αυγούστου, 2020 - 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 9:22

Iερό προσκύνημα στην Ποντιακή Γη του Νέου Κόσμου

Διαδώστε:
Iερό προσκύνημα στην Ποντιακή Γη του Νέου Κόσμου

Η χάρη της Παναγίας Σουμελά, στο Γουέστ Μίλφορντ της Νέας Ιερσέης θα στηρίξει και φέτος τους πιστούς που θα ανηφορίσουν το «Σκαϊλάιν ντράιβ», τον δρόμο που οδηγεί στην ποντιακή γη του νέου κόσμου.

Την περασμένη Τετάρτη, ομάδα εθελοντών ξεκίνησε για να επιθεωρήσει από κοντά τυχόν ζημιές από τον τυφώνα Ησάια. Η επίσκεψη, ήταν σύντομη και διαπιστώθηκε ότι τόσο οι εγκαταστάσεις όσο και ο ναός δεν έχουν υποστεί ζημιές.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ιερού ιδρύματος αλλά και του νέου οργανισμού με την επωνυμία PHOS, καθώς και οι εθελοντές από τη Νέα Υόρκη, το γειτονικό Κονέκτικατ και την Φιλαδέλφεια προετοιμάζονται με καθημερινές συναντήσεις στην πλατφόρμα Zoom, για να ολοκληρώσουν ως τον Δεκαπενταύγουστο τις εργασίες και να υποδεχθούν όσους θελήσουν να προσκυνήσουν.
Ήδη, ένα ειδικό συνεργείο επισκέφθηκε τους χώρους του ιδρύματος και πρόεβη σε καθαρισμό και απολύμανση στην κουζίνα και στον χώρο του πολιτιστικού κέντρου.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιερού Ιδρύματος, Δρα. Χαράλαμπο Βασιλειάδη, φέτος δεν θα γίνει το ετήσιο φεστιβάλ του ιδρύματος, αλλά θα περιοριστούν στις καθαρά εκκλησιαστικές τελετές, στον Εσπερινό, που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 15/8 και την θεία λειτουργία την Κυριακή 16 Αυγούστου, 2020.
Όσοι πιστοί θα προσέλθουν, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τους ναούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Έτσι στην πολιτεία της Νέας Ιερσέης για τους ναούς ισχύει η συμμετοχή στο 25% της χωρητικότητας του ναού.
Και καθώς πρόκειται για μικρό ναό αυτό σημαίνει την παρουσία μέχρι 30 ατόμων στην διάρκεια των ακολουθιών, αλλά φυσικά και τηρουμένων των αποστάσεων, πολλοί περισσότεροι μπορούν να σταθούν έξω από το ναό.

Πηγή: anamniseis.net

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων