26/02/2020 26/02/2020 Σείστηκε, με όλη τη σημασία της λέξεως, το κοινοτικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας από τους λεβέντικους χορούς των πεντακοσίων περίπου Ηπειρωτών και των φίλων τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την Τσιπουροβραδιά. Πρόκειται για την 14η Τσπουροβραδιά του Συλλόγου Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας «Ομόνοια», η οποία έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατόβραδο, 22 Φεβρουαρίου και...
26 Φεβρουαρίου, 2020 - 20:33

Ηπειρώτικο βράδυ στη μακρινή Πενσιλβάνια

Διαδώστε:
Ηπειρώτικο βράδυ στη μακρινή Πενσιλβάνια

Σείστηκε, με όλη τη σημασία της λέξεως, το κοινοτικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας από τους λεβέντικους χορούς των πεντακοσίων περίπου Ηπειρωτών και των φίλων τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την Τσιπουροβραδιά.

Πρόκειται για την 14η Τσπουροβραδιά του Συλλόγου Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας «Ομόνοια», η οποία έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατόβραδο, 22 Φεβρουαρίου και θύμισε σε πολλούς τα πανηγύρια στους γεροπλατάνους στις πλατείες των χωριών της Ηπείρου και της Βορείου Ηπείρου.

Το τσίπουρο έρρεε άφθονο και το κλαρίνο του Γιώργου Μπεζιάνη, το τραγούδι του Χρήστου Νάτση και το ντέφι του Γιώργου Ράμπου έδωσαν το έναυσμα στις τρεις γενιές των Ηπειρωτών να πιαστούν χέρι – χέρι και να ξεφαντώσουν μέχρι τα ξημερώματα και να αποχαιρετήσουν την αίθουσα με τον παραδοσιακό χoρό «πώς το τρίβουν το πιπέρι».

Η εκδήλωση, κατά κοινή ομολογία, ήταν άρτια διοργανωμένη και όπως και τα προηγούμενα χρόνια είχε πανομογενειακό χαρακτήρα, διότι συμμετείχαν εκπρόσωποι της οργανωμένης ομογένειας μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντερλαγουέαρ, Δημήτρης Ροζανίτης και η πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Γεωργία Κλέτσου.

ΠΗΓΗ: “Αναμνήσεις”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων