09/10/2019 09/10/2019 Στην ψήφο των ομογενών αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η ψήφος των εκτός συνόρων συμπολιτών μας δεν θα είναι απλά η αναγνώριση ενός δικαιώματός τους. Αλλά ένας πρόσθετος δεσμός με την πατρίδα, που θα ενισχύσει...
09 Οκτωβρίου, 2019 - 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2019 - 15:28

“Η ψήφος των Ομογενών είναι ένας πρόσθετος δεσμός με την πατρίδα”

Διαδώστε:
“Η ψήφος των Ομογενών είναι ένας πρόσθετος δεσμός με την πατρίδα”

Στην ψήφο των ομογενών αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η ψήφος των εκτός συνόρων συμπολιτών μας δεν θα είναι απλά η αναγνώριση ενός δικαιώματός τους. Αλλά ένας πρόσθετος δεσμός με την πατρίδα, που θα ενισχύσει τη δύναμη και την επιρροή της. Είναι μέτρο που προβλέπεται από το Σύνταγμά μας και εξασφαλίζει την ισότητα όλων των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων», για να συμπληρώσει: «Το υπουργείο Εσωτερικών έχει εργαστεί σοβαρά για αυτό και εγώ προσωπικά άνοιξα, ήδη, τον σχετικό διάλογο. Είμαι ανοικτός σε συζητήσεις με μία εξαίρεση. Δεν υπάρχει περίπτωση οι πολίτες που κατοικούν στο εξωτερικό να λογίζονται ως δεύτερης κατηγορίας και η ψήφος τους να μην προσμετράται στην επικράτεια. Να τους λέμε ότι μπορούν να ψηφίσουν για κάποιους βουλευτές και όχι για πρωθυπουργό. Εγώ θα εξαντλήσω τις δυνατότητές μου να βρεθεί κοινός τόπος. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Θα ήταν ένδειξη σπάνιας συνεννόησης αν μπορούσαμε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων