25/05/2020 25/05/2020 Πράσινο φως για τη σύσταση της Εκπαιδευτικής Επιτροπής που θα διεξάγει τις εισαγωγικές εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών της Αμπετείου Σχολής Καΐρου και του Αβερωφείου Αλεξανδρείας στα αιγυπτιακά ΑΕΙ μέχρι το τέλος Ιουνίου, εφόσον δεν υπάρξουν δραματικές εξελίξεις στο θέμα του κορονοϊού στη χώρα, έδωσε με απόφασή του το ελληνικό υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με...
25 Μαΐου, 2020 - 19:05
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2020 - 19:32

Κανονικά θα διεξαχθούν οι εξετάσεις σε Αμπέτειο και Αβερώφειο

Διαδώστε:
Κανονικά θα διεξαχθούν οι εξετάσεις σε Αμπέτειο και Αβερώφειο

Πράσινο φως για τη σύσταση της Εκπαιδευτικής Επιτροπής που θα διεξάγει τις εισαγωγικές εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών της Αμπετείου Σχολής Καΐρου και του Αβερωφείου Αλεξανδρείας στα αιγυπτιακά ΑΕΙ μέχρι το τέλος Ιουνίου, εφόσον δεν υπάρξουν δραματικές εξελίξεις στο θέμα του κορονοϊού στη χώρα, έδωσε με απόφασή του το ελληνικό υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν μεταξύ των δύο χωρών, τα δύο αιγυπτιώτικα σχολεία πραγματοποιούν εξετάσεις με Επιτροπή καθηγητών που έρχεται από την Ελλάδα. Φέτος όμως, καθώς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν υπάρχει δυνατότητα μετάβασης τους, το ελληνικό υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να συστήσει την απαιτούμενη Επιτροπή από τους ήδη αποσπασμένους Έλληνες εκπαιδευτικούς που ήδη υπηρετούν στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, με την απόφαση αυτή, που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, διασφαλίζεται η διεξαγωγή των εξετάσεων για περίπου είκοσι μαθητές της Γ΄ Λυκείου των αντίστοιχων αιγυπτιώτικων σχολείων Καΐρου και Αλεξανδρείας.

Έτσι, αν όλα προχωρήσουν σύμφωνα και με τις πρόσφατες αποφάσεις της αιγυπτιακής κυβέρνησης, που ανοίγει τα σχολεία της χώρας από τις 21 Ιουνίου, η Επιτροπή θα μπορεί να διεξάγει τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Αμπέτειο Σχολή, καθώς το εν λόγω σχολείο τελεί υπό τις οδηγίες και της αιγυπτιακής ζώνης.

Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο αναπληρωτής συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής, Δημήτρης Γιαννικόπουλος.

Το τελικό πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι εξετάσεις προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί κανονικά μέχρι το τέλος Ιουνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων