13/09/2021 13/09/2021 Η Επιτροπή Γονέων Ελληνικού Λυκείου Αννόβερου στέλνει ανοικτή επιστολή στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της ώστε να στελεχωθούν τα Ελληνικά Σχολεία της Γερμανίας με το ανάλογο προσωπικό που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, στα Ελληνικά Σχολεία της Γερμανίας υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό οι...
13 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:45

Κραυγή αγωνίας για την υποστελέχωση των ελληνικών Λυκείων στη Γερμανία

Διαδώστε:
Κραυγή αγωνίας για την υποστελέχωση των ελληνικών Λυκείων στη Γερμανία

Η Επιτροπή Γονέων Ελληνικού Λυκείου Αννόβερου στέλνει ανοικτή επιστολή στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της ώστε να στελεχωθούν τα Ελληνικά Σχολεία της Γερμανίας με το ανάλογο προσωπικό που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, στα Ελληνικά Σχολεία της Γερμανίας υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό οι οποίες εμποδίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων. Μάλιστα στο Ελληνικό Λύκειο Αννοβέρου υπάρχει έλλειψη σε βασικές ειδικότητες εκπαιδευτικών, όπως Φιλόλογοι, Βιολόγοι, Φυσικοί και Χημικοί.

Οι γονείς στη Γερμανία, θεωρώντας ως σημείο αναφοράς της Ελληνικότητας την Ελληνική Παιδεία, είναι αποφασισμένοι, όπως αναφέρουν στην επιστολής τους, για να προασπίσουν με κάθε τρόπο τα σχολεία αυτά και να επιτείνουν τον αγώνα για μια καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά εκεί.

Η επιστολή

«Υποστελέχωση των Ελληνικών Σχολείων της Γερμανίας με Διδακτικό Προσωπικό

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή επιχειρούμε να σας μεταφέρουμε την αλγεινή θέση στην οποία βρίσκονται τα Ελληνικά Σχολεία της Γερμανίας και συνεπακόλουθα και την απόγνωση μας ως γονείς μαθητών που φοιτούν στα σχολεία αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε χρονιά παρατηρούνται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ελλείψεις σε Διδακτικό Προσωπικό! Έχοντας γνώση των προβλημάτων της ελληνόφωνης εκπαίδευσης της Αλλοδαπής, παρακαλούμε εσάς, ως καθ΄ ύλην αρμόδια, να δώσετε άμεση λύση στο γιγάντιο αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει!

Αυτή την στιγμή θέλουμε να εστιάσουμε στην φετινή ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση του Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου της Γερμανίας, το οποίο παρουσιάζει ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ στο Διδακτικό Προσωπικό του σε βαθμό που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ!

Η ΕΛΛΕΙΨΗ σε καθηγητές ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, όπως Φιλόλογοι, Βιολόγοι, Φυσικοί, Χημικοί, Γερμανικών κλπ, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ με συνέπεια, όχι μόνο το ημερήσιο πρόγραμμα να συρρικνώνεται ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ, αλλά κι αυτό που γίνεται, να γίνεται με τόσα εμπόδια, ώστε τελικά να απαξιώνεται η όλη μαθησιακή διαδικασία που επιχειρείται στην σχολική αίθουσα.

Εμείς, οι Έλληνες γονείς των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία αυτά, έχοντας δεσμούς με την Ελλάδα, αποτελώντας την γέφυρα μεταξύ των δύο Κρατών τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο κι έχοντας κάνει την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ να στείλουμε τα παιδιά μας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ αξιώνουμε από εσάς, την μόνη καθ΄ ύλην αρμόδια, ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ!

Τέλος, θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ότι εμείς οι “φυλλάτοντες Θερμοπύλες” εδώ στα ξένα, θεωρώντας ως σημείο αναφοράς της Ελληνικότητας μας την Ελληνική Παιδεία, είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε παντί τρόπω τα σχολεία αυτά και να επιτείνουμε τον αγώνα μας για μια καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά μας !!!

Αννόβερο, 10 Σεπτεμβρίου 2021

Μετά τιμής

Για την Επιτροπή Γονέων Ελληνικού Λυκείου Αννόβερου»

Πηγή: ert.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων