09/09/2019 09/09/2019 Με την συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών πραγματοποιήθηκε σήμερα το ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας-Κοινότητας Parramatta και Περιχώρων του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Ήταν το 6ο κατά σειρά “Let’s Go Greek Festival, Parramatta” το οποίο είχε διαφημιστεί σε όλα σχεδόν τα προάστεια τού Σύδνεϋ με αφίσες σε κεντρικούς δρόμους και διαφημίσεις σε μέσα ενημέρωσης. Στο...
09 Σεπτεμβρίου, 2019 - 18:07
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2019 - 18:12

Στα γαλανόλευκα “ντύθηκε” το Δυτ. Σύδνεϋ!

Διαδώστε:
Στα γαλανόλευκα “ντύθηκε” το Δυτ. Σύδνεϋ!

Με την συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών πραγματοποιήθηκε σήμερα το ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας-Κοινότητας Parramatta και Περιχώρων του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Ήταν το 6ο κατά σειρά “Let’s Go Greek Festival, Parramatta” το οποίο είχε διαφημιστεί σε όλα σχεδόν τα προάστεια τού Σύδνεϋ με αφίσες σε κεντρικούς δρόμους και διαφημίσεις σε μέσα ενημέρωσης.

Στο Φεστιβάλ παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο ομοσπονδιακός υπουργός Μετανάστευσης, David Coleman, ο υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της ΝΝΟ, John Sidoti, βουλευτές, δημοτικοί αξιωματούχοι της περιοχής, ο πρόεδρος της Ενορίας-Κοινότητας Κοσμάς Δημητρίου και άλλοι παράγοντες από την Ομογένεια και ευρύτερα.

Στο Φεστιβάλ παρευρίσκονταν και η Μονάδα Εξωτερικών Μεταδόσεων της Ραδιοφωνίας SBS. Στην εκπομπή μας, 4-6 μ.μ. είχαμε ζωντανή σύνδεση με ανταπόκριση για τα διαδραματιζόμενα και μεταδώσαμε συνεντεύξεις με επισήμους.

Το επίσημο άνοιγμα έγινε γύρω στη μία και μισή το μεσημέρι από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο, ο οποίος είχε χοροστατήσει της Θείας Λειτουργίας στο ναό του Αγίου Ιωάννου το πρωί.

Parramatta Greek Festival

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ. Μακάριος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, Χ. Καρράς και ο πρόεδρος της Ενορίας-Κοινότητας κ. Κοσμάς Δημητρίου
Άλλοι επίσημοι που παρέστησαν ήταν οι: Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, ο ιδρυτικός ιερατικώς προϊστάμενος, π. Νικόλαος Τσουλουκίδης, ο νυν ιερατικώς προϊστάμενος, πατέρας Δημήτριος Κόκκινος, αλλά και ο πρόεδρος της Ενορίας-Κοινότητας Κοσμάς Δημητρίου.

Προσήλθαν ακόμη ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, Χρήστος Καρράς, η τοπική ομοσπονδιακή βουλευτής Julie Owens, ο τοπικός πολιτειακός βουλευτής, Dr Geoff lee, ο Δήμαρχος του τοπικού Δήμου, Andrew Wilson και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι από άλλες Ενορίες-Κοινότητες της πόλης αλλά και άλλων ομογενειακών φορεάων.

Συγχαρητήρια προς όλους
Οι επίσημοι στις προσφωνήσεις τους συνεχάρησαν την Ενορία-Κοινότητα και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της σημερινής γιορτής, με ιδιαίτερη μνεία στους δεκάδες εθελοντές, ευχήθηκαν κάθε καλό, τόνισαν την σημαντική συμβολή των Ελλήνων της περιοχής και της Ενορίας-Κοινότητας ως φορέα στην αρμονική συμβίωση και ανάπτυξη υπέρ της πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής κοινωνίας που κατά το πλείστον είναι η περιοχή Παραμάτα και τα δυτικά προάστεια του Σύδνεϋ ευρύτερα.

Έχουν υποβληθεί σχέδια για νέο μεγαλοπρεπή ναό
Η Ενορία-Κοινότητα άρχισε να διοργανώνει το Φεστιβάλ, όταν πριν μερικά χρόνια, αποφασίστηκε να κατεδαφιστεί ο παλαιός ναός, και να αγοραστούν οι νέες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν και μεγάλο οίκημα, πρώην κλαμπ, που είναι στη γωνία Purchase Street και George Street στην περιοχή Parramatta.

Εντός του οικήματος βρίσκεται ο προσωρινός ναός, έως ότου χτισθεί ο νέος, που θα είναι και μεγαλοπρεπής, όπως λένε οι διοικούντες. Το πόσο προσωρινός θα είναι ο ναός, δύσκολο να απαντηθεί. Ο φορέας έχει υποβάλει τα σχέδιά του στον τοπικό Δήμο και αναμένει να αποφανθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Το νεότερο φέτος είναι ότι στα σχέδια που υποβλήθηκαν υπήρξαν ενστάσεις τόσο από περίοικους και το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε κατ’ αρχήν τα σχέδια, ζητώντας τροποποιήσεις.

Η εκδήλωση ήταν ολοήμερη. Ο ιερατικώς προϊστάμενος, η Διοίκηση, οι επιτροπές και πάρα πολλοί εθελοντές εργάστηκαν μήνες γι’ αυτό το Φεστιβάλ. Υπήρχαν πολλά περίπτερα. Κυριάρχησαν βέβαια η ελληνική μουσική και οι ελληνικές λιχουδιές.

Greek Festival

Εμφανίστηκλαν ομογενειακά χορευτικά συγκροτήματα που απέσπασαν το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου και βεβαίως τον ξεσήκωσαν. Για τους μικρούς φίλους, οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει τα δέοντα. Υπάρχουν παιχνίδια, ζώα, που τα παιδιά τα προσέγγιζαν με μεγάλη οικειότητα, και πολλά άλλα. Επίσης το Φεστιβάλ περιελάμβανε άλλες δραστηριότητες με διάφορες εκθέσεις και παρουσιάσεις.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσίασε ο γνωστός ομογενής ηθοποιός Γιώργος Καπινιάρης.

Η Ενορία-Κοινότητα είναι στα δυτικά προάστεια του Σύδνεϋ και εδώ κατοικούν δεκάδες χιλιάδες ομογενείς με κέντρο της δραστηριότητάς τους τον Αη Γιάννη.

Για ό,τι έχει σημασία η πατριά μας που υπερτερεί εδώ είναι η ηπειρώτικη, οι πλείστοι κατάγονται από την Ήπειρο.

Παλαιότερα, η περιοχή Παραμάτα εθωρείτο κάπως απομακρυσμένη και υποβαθμισμένη. Σήμερα επί της ουσίας αποτελεί το δεύτερο μεγάλο εμπορικό κέντρο του Σύδνεϋ και είναι χαρακτηριστικό ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και εταιρείες, αλλά και δημόσιες υπηρεσίες επιλέγουν να έχουν εδώ τα κεντρικά τους γραφεία.

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων