05/03/2022 05/03/2022  «Η Μασσαλία είναι μια πόλη που αποπνέει Ελλάδα καθώς διαμένουν σ’ αυτή 8.000 ομογενείς. Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Ομογένειας με την οποία έχουμε δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά την συνάντησή του με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας της Μασσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη για...
05 Μαρτίου, 2022 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2022 - 21:35

Με την ομογένεια στη Μασσαλία συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Διαδώστε:
Με την ομογένεια στη Μασσαλία συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής

 «Η Μασσαλία είναι μια πόλη που αποπνέει Ελλάδα καθώς διαμένουν σ’ αυτή 8.000 ομογενείς. Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Ομογένειας με την οποία έχουμε δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά την συνάντησή του με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας της Μασσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη για τις εργασίες της 9ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Κορυφής Δήμων και Περιφερειών, στην οποία συμμετείχε ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με εκπροσώπους και μέλη της ομογένειας και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του για την επιπλέον ενίσχυση των δεσμών με την Πατρίδα.

Από την πλευρά τους, του εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους καθώς τόσο από τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ παλαιότερα, όσο και από τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής σήμερα έχει αναλάβει σειρά δράσεων που ενισχύουν και ενδυναμώνουν τους δεσμούς με την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μασσαλία γεννήθηκε και βαπτίστηκε ο Ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα Παύλος Μελάς, ενώ στην Πόλη και στα περίχωρα διαμένουν ακόμα και σήμερα πάνω από 8.000 ομογενείς.

Ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον οποίο και βαπτίστηκε ο Παύλος Μελλάς. Εκεί ξεναγήθηκε από τον Ιερατικό Προϊστάμενο του ναού π. Εφραίμ. Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για την ιστορία ενός από τους πλέον εμβληματικούς ναούς της Ελληνικής Διασποράς στην Ευρώπη, που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1820 και στον οποίο υπηρετούσε μέχρι πρότινος ο νυν Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος.

«Η Ορθόδοξη πίστη αποτελεί συστατικό της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων, σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρεθούν» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε: «είναι συγκινητικό να βρίσκεσαι σε έναν ιερό χώρο που είναι συνυφασμένος με την ιστορία του νεότερου Ελληνισμού. Εδώ που βαπτίστηκε ο μεγάλος αγωνιστής Παύλος Μελάς, έναν χώρο που απηχεί τη λάμψη της ελληνικής κοινότητας της Μασσαλίας και την προσφορά της στον πολιτισμό, την οικονομία και την πρόοδο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Γαλλίας», είπε ο Γ. Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε και με τον Ναυτικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μασσαλία Αντιπλοίαρχο ΛΣ Σωτήρη Χονδρόπουλο. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα και τις ανάγκες της εξαιρετικά δραστήριας Ελληνικής Κοινότητας της πόλης, ενώ ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει και με αλλά στελέχη της ομογένειας, να μάθει για θα μαθήματα ελληνικής γλώσσας αλλά και τις άλλες δράσεις τους.

«Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά την ίδρυσή της από Έλληνες, η Μασσαλία είναι μια πόλη που ακόμα και σήμερα αποπνέει Ελλάδα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής μετά τη συνάντηση. «Το σημαντικό αυτό εμπορικό κέντρο της Μεσογείου διαχρονικά υπήρξε η δεύτερη πατρίδα Ελλήνων που μεγαλούργησαν.

Σήμερα, στο πλαίσιο της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας, οι Έλληνες έχουμε την ευκαιρία να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη και την πρόοδο της Ε.Ε. Θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες της Μασσαλίας και όλης της Ευρώπης, ότι η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους για να ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο τις προσπάθειές τους για ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε ο κ. Πατούλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων