19/06/2019 19/06/2019 Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Γέιλ, ο ομογενής καθηγητής Καρδιοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γέιλ, Ιωάννης Ελευθεριάδης (John Elefteriades), εκλέχθηκε ως μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από την Ακαδημία του Πλάτωνα και αποτελεί την ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή που απονέμει το ελληνικό κράτος για την αριστεία σε όλους...
19 Ιουνίου, 2019 - 21:27
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2019 - 21:29

Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών εκλέχθηκε ομογενής Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής

Διαδώστε:
Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών εκλέχθηκε ομογενής Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Γέιλ, ο ομογενής καθηγητής Καρδιοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γέιλ, Ιωάννης Ελευθεριάδης (John Elefteriades), εκλέχθηκε ως μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από την Ακαδημία του Πλάτωνα και αποτελεί την ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή που απονέμει το ελληνικό κράτος για την αριστεία σε όλους του ακαδημαϊκούς κλάδους.

Ο Δρ Ιω. Ελευθεριάδης γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ από Ελληνες μετανάστες και μιλάει ελληνικά. Το 1976 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γέιλ, όπου ειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική και στην καρδιοθωρακική. Το 2006 αναγορεύθηκε καθηγητής Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής στην Εδρα «William W. L. Glenn».

Διετέλεσε διευθυντής Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής στο Γέιλ, καθώς και στο νοσοκομείο «Yale-New Haven» επί 15 χρόνια, έως ότου αναλάβει το 2011 ιδρυτικός διευθυντής του εξειδικευμένου διεπιστημονικού Κέντρου του πρώτου «Ινστιτούτου Αορτής» στο νοσοκομείο «Yale-New Haven». Το Κέντρο διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ για τη θεραπεία της ανευρυσματικής θωρακικής αορτής, μια μεγάλη βάση δεδομένων για ασθενείς με αορτική νόσο (πάνω από 5.000) και μια τράπεζα ιστών από δείγματα αορτής (πάνω από 2.000 ασθενείς).

Ο Ιω. Ελευθεριάδης είναι ένας από τους κλινικά πιο ενεργούς ακαδημαϊκούς καρδιοχειρουργούς των ΗΠΑ, διεθνώς αναγνωρισμένος ως ειδικός σε επεμβάσεις βλαβών της αριστερής κοιλίας, ιδιαίτερα στην μεταμοσχευτική παράκαμψη των στεφανιαίων αρτηριών, στην ανευρυσματεκτομή της αριστερής κοιλίας και στην μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς.

Πηγή: www.ekirikas.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων