20/05/2019 20/05/2019 Με μια συγκινητική τελετή πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην πόλη Εσεντουκί της νότιας Ρωσίας, στην περιφέρεια της Σταυρούπολης. Το μνημείο βρίσκεται στον περίβολο της εκκλησίας των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, η οποία θα μετεξελιχθεί σε μονή, ώστε να αποτελέσει σημαντικό θρησκευτικό κέντρο για την περιοχή. Το έργο έχει σαφείς...
20 Μαΐου, 2019 - 18:45

Μνημείο για τη Γενοκτονία στο Εσεντουκί της Ρωσίας

Διαδώστε:
Μνημείο για τη Γενοκτονία στο Εσεντουκί της Ρωσίας

Με μια συγκινητική τελετή πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην πόλη Εσεντουκί της νότιας Ρωσίας, στην περιφέρεια της Σταυρούπολης. Το μνημείο βρίσκεται στον περίβολο της εκκλησίας των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, η οποία θα μετεξελιχθεί σε μονή, ώστε να αποτελέσει σημαντικό θρησκευτικό κέντρο για την περιοχή. Το έργο έχει σαφείς αναφορές στην Ορθοδοξία, καθώς στην κορυφή του υπάρχει ένας σταυρός, ενώ στη βάση του είναι χαραγμένη με χρυσά γράμματα η φράση «Δεν ξεχνάμε» στα ελληνικά και τα ρωσικά, καθώς και οι χρονολογίες 1916-1923.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δημιουργία του μνημείου, όπως άλλωστε και το γεγονός ότι τα αποκαλυπτήριά του συμπίπτουν με τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αποτελεί σημαντικό γεγονός για την ελληνική διασπορά, καθώς τη φέρνει πιο κοντά στην αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο θεμέλιος λίθος για το μνημείο είχε μπει στις 10 Νοεμβρίου 2018, έπειτα από πρωτοβουλία του ελληνικού συλλόγου «Περικλής» που δραστηριοποιείται στο Εσεντουκί και με δωρεές από πολλούς Έλληνες της περιφέρειας Σταυρούπολης.

Πηγή: www.pontos-news.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων