15/01/2021 15/01/2021 Μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες, η οποία αριθμεί πάνω από 40.000 μέλη, βρίσκεται στην Νότια Αφρική. Χθες, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης, συζήτησε με εκπροσώπους της ομογένειας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Βλάσης ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα, η οποία προετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων...
15 Ιανουαρίου, 2021 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2021 - 9:27

Ν. ΑΦΡΙΚΗ: Πάνω από 40.000 μέλη στην Ελληνική Κοινότητα

Διαδώστε:
Ν. ΑΦΡΙΚΗ: Πάνω από 40.000 μέλη στην Ελληνική Κοινότητα

Μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες, η οποία αριθμεί πάνω από 40.000 μέλη, βρίσκεται στην Νότια Αφρική. Χθες, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης, συζήτησε με εκπροσώπους της ομογένειας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Βλάσης ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα, η οποία προετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων με αφορμή το επετειακό έτος για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

“Για όσους δεν το γνωρίζουν στη Νότια Αφρική υπάρχει μία πολύ μεγάλη ελληνική κοινότητα με πάνω από 40.000 συμπατριώτες μας Έλληνες. Σήμερα είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω online επικοινωνία με τον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νοτίου Αφρικής κ. Γιάννη Σπυρίδη και τον τέως Πρόεδρο κ. Γιάννη Φιλίππου. Ενημερώθηκα για όλες τις εξελίξεις στην ιδιαιτέρως ενεργή εκεί κοινότητά μας αλλά και για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται για το 2021. Ακόμα και εν μέσω των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία κάνουμε ότι μπορούμε για να διατηρούμε τους δεσμούς μας ισχυρούς, γιατί μας ενώνει η αγάπη για την Πατρίδα”, ανέφερε ο κ. Βλάσης σε ανάρτησή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων