19/12/2020 19/12/2020 Η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, επικοινώνησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, με εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων της ομογένειας της Αυστραλίας, που έχουν καταθέσει προτάσεις για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, στην πλατφόρμα της Επιτροπής. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο η κα Αγγελοπούλου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ενθουσιώδη ανταπόκριση του...
19 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2020 - 21:54

“Να κρατηθούν ζωντανές οι ελληνικές παραδόσεις”

Διαδώστε:
“Να κρατηθούν ζωντανές οι ελληνικές παραδόσεις”

Η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, επικοινώνησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, με εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων της ομογένειας της Αυστραλίας, που έχουν καταθέσει προτάσεις για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, στην πλατφόρμα της Επιτροπής.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο η κα Αγγελοπούλου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ενθουσιώδη ανταπόκριση του Ελληνισμού της Αυστραλίας στο κάλεσμα της Επιτροπής για τη συνδιαμόρφωση των επετειακών εκδηλώσεων, με την υποβολή σειράς προτάσεων για σημαντικές δράσεις ποικίλου περιεχομένου. Έδωσε, επίσης, έμφαση στον προσανατολισμό των δράσεων και προς το μέλλον, κάτι που θα δείξει την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά με την οποία ξεκινάει ο τρίτος αιώνας του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Στις τοποθετήσεις τους, οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος του εθνικού εορτασμού, ενώ, αναφερόμενοι στην πληθώρα προτάσεων και εμπλεκόμενων φορέων σε όλη την Αυστραλία, υπογράμμισαν τη σημασία να κρατηθούν ζωντανές οι ελληνικές παραδόσεις και η ελληνική γλώσσα. Παράλληλα, τόνισαν ότι η Επέτειος παρέχει την ευκαιρία, όχι μόνο να γνωρίσουν την ιστορία οι νέες γενιές Ελληνοαυστραλών, αλλά και να προβληθεί ο ελληνικός πολιτισμός στην αυστραλιανή κοινωνία και σε όλο τον κόσμο. Οι εκπρόσωποι των ομογενειακών φορέων εξέφρασαν ικανοποίηση για τη συνεργασία με την Επιτροπή και συνεχάρησαν την πρόεδρο για το έργο που έχει ήδη επιτελεσθεί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων