22/04/2021 22/04/2021 «Ο ρόλος της Ομογένειας ήταν και παραμένει εξαιρετικά σημαντικός για την υπεράσπιση και την προώθηση των εθνικών μας δικαίων. Αισθανόμαστε, δικαιολογημένα, ιδιαίτερη υπερηφάνεια όταν συμπατριώτες μας, όπως ο κ. Ραπτάκης, κατορθώνουν να διαπρέπουν στο εξωτερικό και να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στην πολιτική ιεραρχία των χωρών που βρίσκονται, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να τιμούν τις ρίζες τους»....
22 Απριλίου, 2021 - 19:06
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2021 - 20:38

Ο Μ. Χαρακόπουλος για τον ρόλο της Ομογένειας στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων

Διαδώστε:
Ο Μ. Χαρακόπουλος για τον ρόλο της Ομογένειας στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων

«Ο ρόλος της Ομογένειας ήταν και παραμένει εξαιρετικά σημαντικός για την υπεράσπιση και την προώθηση των εθνικών μας δικαίων. Αισθανόμαστε, δικαιολογημένα, ιδιαίτερη υπερηφάνεια όταν συμπατριώτες μας, όπως ο κ. Ραπτάκης, κατορθώνουν να διαπρέπουν στο εξωτερικό και να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στην πολιτική ιεραρχία των χωρών που βρίσκονται, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να τιμούν τις ρίζες τους». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων (ΠαΔΕΕ) Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή της Πολιτείας του Ρόντ Άιλαντ (State of Rhode Island) των ΗΠΑ, κ. Λεωνίδα Ραπτάκη (Lou Raptakis), ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με την πολιτική ηγεσία.

Κατά την συνάντηση των δύο ανδρών ο κ. Χαρακόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά τον Γερουσιαστή για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δ.Σ.Ο. σχετικά με την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος από την τουρκική ηγεσία. Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την αναίρεση αυτής της απαράδεκτης απόφασης, που γυρίζει πίσω, σε μεσαιωνικές λογικές, το ρολόι της ιστορίας, ο επικεφαλής της Δ.Σ.Ο. ζήτησε από τον πρόεδρο της ΠαΔΕΕ τον συντονισμό των ενεργειών των δύο οργανώσεων. Την συνδρομή επίσης του θεσμού που ηγείται ο κ. Ραπτάκης ζήτησε ο κ. Χαρακόπουλος και για το ζήτημα των διώξεων των χριστιανών σε πολλές περιοχές του πλανήτη, και ιδιαιτέρως στη Μέση Ανατολή, όπου στόχος είναι η επιστροφή των χριστιανών προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες. Όπως ανέφερε ο Θεσσαλός πολιτικός, τα δύο αυτά θέματα συζητήθηκαν πρόσφατα και με τον Πρόεδρο της Ορθόδοξης Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (ΟΡΑC) στις ΗΠΑ, κ. Γεώργιο Τζιτζίκο (George Gigicos), όπου συμφωνήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών, και η ενεργοποίηση προς την ίδια κατεύθυνση της αρμόδιας επιτροπής για την θρησκευτική ελευθερία του Κογκρέσου, που έχει ως πρόεδρο τον επίσης ομογενή κ. Gus Bilirakis.

 

 

Από την πλευρά του ο κ. Ραπτάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η ΠαΔΕΕ ως βασική αποστολή έχει να προωθεί τα ελληνικά δίκαια και αυτό θα κάνει και το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, σημείωσε ότι, ο Τζο Μπάιντεν γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Ενώ πληροφόρησε τον συνομιλητή του για το κλίμα που υπάρχει στις ΗΠΑ υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ένα αίτημα πολλών δεκαετιών, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει πραγματικότητα.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Χαρακόπουλος, αναφέρθηκε στον σημαίνοντα ρόλο της Ορθοδοξίας στην διατήρηση της εθνικής ταυτότητας των ομογενών μας και κάλεσε τον κ. Ραπτάκη να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. που θα πραγματοποιηθούν, εκτός απροόπτου, στην Κρήτη τον προσεχή Ιούλιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων