20/03/2020 20/03/2020 Τη δική τους μάχη, στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλουν οι αρχές και οι πολίτες της Ιταλίας, για ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19, δίνουν τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης και Καμπανίας. «Μένουμε στο σπίτι, με συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης που διαμορφώθηκε», είπαν στη “Φωνή της Ελλάδας”. Μόλις ολοκλήρωσαν, στις 17 Φεβρουαρίου, τις εβδομαδιαίες...
20 Μαρτίου, 2020 - 9:57

Οι Έλληνες της Νάπολης έστειλαν το δικό τους μήνυμα

Διαδώστε:
Οι Έλληνες της Νάπολης έστειλαν το δικό τους μήνυμα

Τη δική τους μάχη, στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλουν οι αρχές και οι πολίτες της Ιταλίας, για ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19, δίνουν τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης και Καμπανίας. «Μένουμε στο σπίτι, με συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης που διαμορφώθηκε», είπαν στη “Φωνή της Ελλάδας”.

Μόλις ολοκλήρωσαν, στις 17 Φεβρουαρίου, τις εβδομαδιαίες Εκδηλώσεις που διοργάνωσαν φέτος, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού (9 Φεβρουαρίου), που αυτοί καθιέρωσαν παγκοσμίως, η ανησυχία για την πιθανή εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στην Ιταλία.

O Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης και Καμπανίας, Παύλος Κυπριανού, απέδωσε με μοναδικό τρόπο τις σκέψεις και τα συναισθήματα όλων: «Έχουμε ήδη προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και προσβλέπουμε σε μια γρήγορη αποκλιμάκωση. Και εμείς σας σκεφτόμαστε και ευχόμαστε να έχει όλη η Ελλάδα και η Κύπρος την ίδια υπομονή, που δείχνουμε εμείς στην Ιταλία, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο νοσοκομειακό προσωπικό των χωρών που έχουν προσβληθεί, για την αυταπάρνησή τους».

Οι Έλληνες της Νάπολης και της Περιφέρειας της Καμπανίας, δεν αγωνιούν μόνο για την εξέλιξη της κατάστασης στον τόπο τους, που δείχνει να αντιστέκεται πιο αποτελεσματικά, σε σχέση με την εξέλιξη που παρουσιάζει η έξαρση των κρουσμάτων του κοροναϊού στις Περιφέρειες του ιταλικού βορρά. Κλεισμένοι στα σπίτια τους ή εργαζόμενοι στα γραφεία και τις άλλες δραστηριότητές τους, με χίλιες προφυλάξεις, παρακολουθούν και τη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων