15/09/2021 15/09/2021 Δύο θέματα που αφορούν τους Έλληνες του εξωτερικού, η ενημερωτική εκστρατεία για τη διευκόλυνση του δικαιώματός τους να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους και ο εκσυγχρονισμός του Ειδικού Ληξιαρχείου, συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέα Κατσανιώτη. Κατά τη διάρκεια της...
15 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2021 - 10:25

Οι Έλληνες του εξωτερικού στο επίκεντρο της συνάντησης Βορίδη-Κατσανιώτη

Διαδώστε:
Οι Έλληνες του εξωτερικού στο επίκεντρο της συνάντησης Βορίδη-Κατσανιώτη

Δύο θέματα που αφορούν τους Έλληνες του εξωτερικού, η ενημερωτική εκστρατεία για τη διευκόλυνση του δικαιώματός τους να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους και ο εκσυγχρονισμός του Ειδικού Ληξιαρχείου, συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέα Κατσανιώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βορίδης ενημέρωσε τον κ. Κατσανιώτη σχετικά με την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην επικείμενη ενημερωτική εκστρατεία των απόδημων Ελλήνων, η οποία αφορά στη διευκόλυνση του δικαιώματος ψήφου από τον τόπο κατοικίας τους.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε ο καλύτερος συντονισμός των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών αναφορικά με το θέμα των ληξιαρχικών αρμοδιοτήτων των Προξενείων καθώς και της επικείμενης διασύνδεσης τους με το Μητρώο Πολιτών.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων στα μείζονα και ιδιαίτερης εθνικής σημασίας αυτά ζητήματα.

Συνάντηση Κατσανιώτη με τον Πρέσβη της Αυστραλίας

Επίσης, Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του, τον Πρέσβη της Αυστραλίας, Arthur Spyrou. Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και τόνισαν την κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσία του ισχυρού ομογενειακού στοιχείου στην Αυστραλία, το οποίο αποτελεί γέφυρα φιλίας, καθώς και στον σημαντικό ρόλο του στο πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι. Ο κύριος Υφυπουργός, τέλος, εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την φίλη χώρα, μόλις αυτό καταστεί δυνατό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων