25/04/2019 25/04/2019 ΙΣΤΟΡΙΕΣ της Nέας Υόρκης, της Ματίνας Δεμελή   Οι γειτονιές στην Αστόρια αρχίζουν και μυρίζουν Πάσχα. Τα ελληνικά μαγαζιά γέμισαν τα ράφια τους με φρεσκοψημένα τσουρέκια, πασχαλινά κουλουράκια και σοκολατένια αυγά. Τα ελληνικά σούπερ μάρκετ έχουν την τιμητική τους. Βαφές για τα κόκκινα αυγά, λαμπάδες για τα βαφτιστήρια και τα απαραίτητα υλικά για τα πασχαλινά...
25 Απριλίου, 2019 - 17:57
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2019 - 17:58

Μυρίζουν Πάσχα οι γειτονιές στην Αστόρια (φώτο)

Διαδώστε:
Μυρίζουν Πάσχα οι γειτονιές στην Αστόρια (φώτο)

ΙΣΤΟΡΙΕΣ της Nέας Υόρκης, της Ματίνας Δεμελή

 

Οι γειτονιές στην Αστόρια αρχίζουν και μυρίζουν Πάσχα. Τα ελληνικά μαγαζιά γέμισαν τα ράφια τους με φρεσκοψημένα τσουρέκια, πασχαλινά κουλουράκια και σοκολατένια αυγά.

Τα ελληνικά σούπερ μάρκετ έχουν την τιμητική τους. Βαφές για τα κόκκινα αυγά, λαμπάδες για τα βαφτιστήρια και τα απαραίτητα υλικά για τα πασχαλινά εδέσματα είναι στη λίστα των αγοραστών.

 

 

 

Οι ουρές στα κρεοπωλεία μεγαλώνουν όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει το Πάσχα, κόσμος πάει κι έρχεται στα ελληνικά στέκια. Τους ακούω που κάνουν σχέδια για το πώς θα γιορτάσουν.

Κάποιοι είναι ήδη οργανωμένοι, έχουν πάρει σούβλα και θα ψήσουν στην αυλή τους. Μια γιαγιά ψωνίζει με το εγγονάκι της βαφές για τα αυγά.

«Τι χρώμα θες να πάρουμε;», το ρωτάει. «Ολα. Κόκκινο, κίτρινο, μπλε, πράσινο».

Οι Ελληνες της Διασποράς, μπορεί να βρίσκονται μακριά από την πατρίδα, αλλά παραμένουν κοντά της τηρώντας τις παραδόσεις και τα έθιμα κι έχοντας πάντα την Ελλάδα στην καρδιά τους.

 

 

 

ΦΩΤΟ: Ματίνα Δεμελή

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων