14/05/2019 14/05/2019 Αντιμετωπίζοντας μια ανίατη ασθένεια με μικρό προσδόκιμο ζωής, ο ομογενής Κώστας Γιαννόπουλος, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του, θέλοντας να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, αλλά και την επιστήμη. Ο κ. Γιαννόπουλος, από τη Μελβούρνη, πάσχει από την Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση (Pulmonary Fibrosis), μια ασθένεια της οποίας το προσδόκιμο ζωής είναι αντίστοιχο με αυτό που συναντάται...
14 Μαΐου, 2019 - 22:20

Ομογενής δωρίζει τα όργανά του για να βοηθήσει στην έρευνα

Διαδώστε:
Ομογενής δωρίζει τα όργανά του για να βοηθήσει στην έρευνα

Αντιμετωπίζοντας μια ανίατη ασθένεια με μικρό προσδόκιμο ζωής, ο ομογενής Κώστας Γιαννόπουλος, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του, θέλοντας να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, αλλά και την επιστήμη.

Ο κ. Γιαννόπουλος, από τη Μελβούρνη, πάσχει από την Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση (Pulmonary Fibrosis), μια ασθένεια της οποίας το προσδόκιμο ζωής είναι αντίστοιχο με αυτό που συναντάται στις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου.

Λόγω της πάθησής του αυτής ο κ. Γιαννόπουλος αποφάσισε να γίνει δωρητής οργάνων για να βοηθήσει την επιστήμη και τους συνανθρώπους μας.

«Κάποιος πρέπει να κάνει μια αρχή στις σπάνιες αρρώστιες . Να δωρίζει τα όργανα του, για να μπορεί η επιστήμη να ψάξει να βρει κάποια φάρμακα» είπε στο Ελληνικό Πρόγραμμα ο κ. Γιαννόπουλος.

Η νόσος προκαλεί τη δημιουργία ουλών στους πνεύμονες και οδηγεί στην σταδιακή μείωση της πνευμονικής λειτουργίας του οργανισμού και τέλος, στον θάνατο. Οι επιστήμονες του λένε ότι δεν υπάρχει θεραπεία και ο ίδιος χρειάζεται μηχάνημα οξυγόνου 24 ώρες το 24ωρο για να ζει.

Ακούστε τη συγκινητική συνέντευξη του κ. Γιαννόπουλου:

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων