08/09/2021 08/09/2021 Με τη στήριξη και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιείται το παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο Aristotle Medical Forum του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο οποίο θα ενώσουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους διακεκριμένοι ομογενείς ιατροί και ερευνητές, με κορυφαίους συναδέλφους τους από όλον τον κόσμο, από...
08 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2021 - 16:32

Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο από την Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

Διαδώστε:
Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο από την Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

Με τη στήριξη και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιείται το παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο Aristotle Medical Forum του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο οποίο θα ενώσουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους διακεκριμένοι ομογενείς ιατροί και ερευνητές, με κορυφαίους συναδέλφους τους από όλον τον κόσμο, από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Το Συνέδριο, που θεσμοθετήθηκε φέτος από το Ιατρικό Τμήμα του ΑΠΘ και θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αποτελεί ουσιαστικά τη μετεξέλιξη του Ιατρικού Forum του ΑΠΘ για την Ελληνική Διασπορά (Hellenic Diaspora Medical Forum) που πραγματοποιήθηκε το 2019, επίσης υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ομότιμου Καθηγητή κ. Γιάννη Χρυσουλάκη.

Η στενή συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με το ΑΠΘ στον τομέα αυτό εντάσσεται στις προσπάθειες, που καταβάλλει η Γραμματεία για τη διασύνδεση των ομογενών ιατρών και ακαδημαϊκών, με το διεθνές ακαδημαϊκό και ερευνητικό σύστημα, ενισχύοντας παράλληλα τις σχετικές πρωτοβουλίες εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει το ΑΠΘ τα τελευταία χρόνια.

 

 

Στόχος του Aristotle Medical Forum είναι να αποτελέσει ένα παγκόσμιο επιστημονικό και κοινωνικό φόρουμ, ένα πεδίο συνάντησης της Ιατρικής Επιστήμης με την Τεχνολογία την Κοινωνία και τη Βιομηχανία, συγκεντρώνοντας κορυφαίους επιστήμονες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι θα παρουσιάζουν τις τελευταίες καινοτόμες εξελίξεις στον τομέα της Ιατρικής και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας με σκοπό την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας. Η συμβολή των ομογενών ιατρών και ερευνητών που έχουν διακριθεί παγκοσμίως για το έργο και την προσφορά τους στην πατρίδα και την επιστήμη, και η συμμετοχή τους σε ένα παγκόσμιο Συνέδριο αυτού του βεληνεκούς είναι καθοριστικής σημασίας, τόσο για την προώθηση της ιατρικής έρευνας και εκπαίδευσης, όσο και για την ανάδειξη των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού ολόκληρου του ελληνισμού, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα απευθύνει χαιρετισμό και ομιλία σχετικά με τον ρόλο και τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας, ενώ θα συντονίσει την πρώτη Κοινή Συνεδρία του Ιατρικού Forum για την Ελληνική Διασπορά (HellenicDiasporaMedicalForum) και Συλλόγων Ελλήνων της Διασποράς.

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης ανέφερε τα εξής:

«Βλέπουμε αυτή τη συνάντηση ως μία διαρκή πλατφόρμα, η οποία θα μπορέσει να συνεισφέρει τα μέγιστα στη συγκρότηση ενός Δικτύου για τη διασύνδεση και εν τέλει αξιοποίηση των ομογενών ιατρών μας και ακαδημαϊκών. Εκτός αυτού, από την πλευρά μας θεωρούμε ότι με τις προσβάσεις που διαθέτουμε στην ελληνική Ομογένεια, μπορούμε να συμβάλουμε και στη γενικότερη σύνδεση του ελληνικού με το διεθνές ακαδημαϊκό και ερευνητικό σύστημα. Οι οραματικές και άοκνες προσπάθειες του πρύτανη του ΑΠΘ Νικόλαου Παπαϊωάννου και του προέδρου του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ Κυριάκου Αναστασιάδη προς την κατεύθυνση αυτή, εγγυώνται το θετικό αποτέλεσμα του εγχειρήματος».

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής Κυριάκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι:

«η ενεργοποίηση του κορυφαίου επιστημονικού δυναμικού της διασποράς μέσω του HDMF, με επίκεντρο το Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, καταδεικνύει την οικουμενική διάσταση της ιατρικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, αναδεικνύει το Πανεπιστήμιο σε κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της χώρας και αναγνωρίζει τον επιτελικό ρόλο του Τμήματος Ιατρικής στον Τομέας της Υγείας».

Το Aristotle Medical Forum διοργανώνεται από το Ιατρικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου:

https://www.livemedia.com/amf2 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται στο: www.livemedia.com/fp/amf21

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων