20/05/2019 20/05/2019 Ενωμένοι σαν μια γροθιά, Πόντιοι και Κρήτες τίμησαν μαζί τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τη Μάχη της Κρήτης στην ενορία των Αγίων Πάντων Μονάχου, χθες 19η Μαΐου. Μέλη του Συλλόγου Ποντίων και του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου πραγματοποίησαν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ελλήνων του Πόντου και των Κρητών που έπεσαν ηρωικά στη Μάχη της...
20 Μαΐου, 2019 - 16:49

Πόντιοι και Κρήτες τίμησαν τη Γενοκτονία στο Μόναχο

Διαδώστε:
Πόντιοι και Κρήτες τίμησαν τη Γενοκτονία στο Μόναχο

Ενωμένοι σαν μια γροθιά, Πόντιοι και Κρήτες τίμησαν μαζί τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τη Μάχη της Κρήτης στην ενορία των Αγίων Πάντων Μονάχου, χθες 19η Μαΐου. Μέλη του Συλλόγου Ποντίων και του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου πραγματοποίησαν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ελλήνων του Πόντου και των Κρητών που έπεσαν ηρωικά στη Μάχη της Κρήτης. Δεκάδες μέλη των σωματείων φόρεσαν τις παραδοσιακές φορεσιές από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και παρευρέθηκαν στην εκκλησία των Αγίων Πάντων.

Έπειτα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων. Εκεί οι Κρήτες τραγούδησαν ριζίτικα και χόρεψαν ανωγειανό πηδηχτό, ως φόρο τιμής στους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης, αλλά και των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Παιδιά και νέοι κρατούσαν στα χέρια λευκά τριαντάφυλλα τα οποία τα τοποθέτησαν μπροστά στο μνημείο σχηματίζοντας το γράμμα “G” από τη λέξη Genocide.

Πηγή: www.pontos-news.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων