05/10/2019 05/10/2019 Δεξίωση με αφορμή την 59η επέτειο ανεξαρτησίας της Κύπρου πραγματοποιήθηκε στην Υπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η 59η επέτειος από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας γιορτάστηκε στην Καμπέρα (σ.σ. Αυστραλία) με μία δεξίωση που προσέφερε η Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία την περασμένη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου – μία μέρα μετά την...
05 Οκτωβρίου, 2019 - 11:14

Πως γιόρτασε η Καμπέρα τα 59 χρόνια ανεξαρτησίας της Κύπρου

Διαδώστε:
Πως γιόρτασε η Καμπέρα τα 59 χρόνια ανεξαρτησίας της Κύπρου

Δεξίωση με αφορμή την 59η επέτειο ανεξαρτησίας της Κύπρου πραγματοποιήθηκε στην Υπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η 59η επέτειος από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας γιορτάστηκε στην Καμπέρα (σ.σ. Αυστραλία) με μία δεξίωση που προσέφερε η Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία την περασμένη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου – μία μέρα μετά την επίσημη επέτειο.

Σε αυτήν παρευρέθηκαν πολλοί αρχηγοί διπλωματικών αποστολών – μεταξύ αυτών η Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία κα Αικατερίνη Ξαγοράρη, αλλά και η Kate Logan πρώην Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, η οποία απηύθυνε και ένα μικρό χαιρετισμό.

Επίσης, παρευρέθηκαν Πρόεδροι Κοινοτήτων, όπως η κυρία Γεωργία Αλεξάνδρου, Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Καμπέρας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καμπέρας και Περιχώρων, κ. Στηβ Καλεντερίδης, μέλη της Κυπριακής Κοινότητας Καμπέρας και φίλοι της Κύπρου.

Χορευτικά, η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την χορευτική ομάδα νέων της Αδελαϊδας, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν και μία έκθεση που είναι ανοιχτή στο χώρο της Ύπατης Αρμοστείας με θέμα την πολυθρησκευτικότητα της Κύπρου.

Η Ύπατη Αρμοστής κα Μάρθα Μαυρομμάτη, κατά την ομιλία της ανέφερε ότι η φετινή επέτειος ανεξαρτησίας της Κύπρου συμπίπτει με τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Καθώς η Ευρώπη και η Αυστραλία δεν θα ήταν ίδιες χωρίς χαλούμι, είμαστε ευγνώμονες για τις εποικοδομητικές σχέσεις που έχουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» είπε η Ύπατη Αρμοστής.

Παράλληλα, η κα Μαυρομμάτη τόνισε ότι η Κύπρος παραμένει υπό κατοχή και ότι θα συνεχιστούν οι πιέσεις και οι αγώνες για την επανένωση της χώρας.

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων