25/05/2022 26/05/2022 Με επιτυχία στέφθηκαν, τελικά, οι εντατικές προσπάθειες που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα από ομογενειακούς παράγοντες για να διασφαλιστεί συμμετοχή των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση της 5η Λεωφόρου για την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας την Κυριακή, 5 Ιουνίου. Η είδηση ότι τα προβλήματα απομακρύνονται και το Άγημα θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στις...
25 Μαΐου, 2022 - 12:26
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2022 - 19:04

«Πράσινο φως» για τη συμμετοχή των Ευζώνων στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου

Διαδώστε:
«Πράσινο φως» για τη συμμετοχή των Ευζώνων στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου

Με επιτυχία στέφθηκαν, τελικά, οι εντατικές προσπάθειες που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα από ομογενειακούς παράγοντες για να διασφαλιστεί συμμετοχή των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση της 5η Λεωφόρου για την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας την Κυριακή, 5 Ιουνίου.

Η είδηση ότι τα προβλήματα απομακρύνονται και το Άγημα θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στις αρχές Ιουνίου επιβεβαιώνεται τόσο από την Επιτροπή Παρέλασης όσο και από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ». Όπως αναφέρουν, η αντιπροσωπεία θα απαρτίζεται συνολικά από 36 άτομα και θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στις 2 Ιουνίου, προκειμένου να δώσει το “παρών” όχι μόνο στην παρέλαση, αλλά και στις υπόλοιπες που θα προηγηθούν, όπως αυτή στην Πλατεία Αθηνών, το Μπόουλινγκ Γκριν και το Δείπνο των Τελεταρχών.

«Μετά από αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί, καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και να έχουμε στην 5η Λεωφόρο το καμάρι της Ελλάδος, τους Εύζωνες», τονίζει με δηλώσεις του στην εφημερίδα από την Επιτροπή ο Νίκος Μπάρδης. «Με περηφάνεια ανακοινώνουμε ότι οι Εύζωνες θα είναι στην 5η Λεωφόρο. Καλούμε όλη την ομογένεια να χειροκροτήσει το καμάρι της Ελλάδας μαζί με την μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας», τονίζει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει ο «ΕΚ», αρχικά, η Προεδρική Φρουρά είχε αρνηθεί να εγκρίνει την αποστολή του αγήματος στη Νέα Υόρκη, προβάλλοντας, μεταξύ άλλων, το επιχείρημα πως η πρόσκληση και ο σχεδιασμός έγιναν σχετικά αργά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ακολούθησε μια σειρά από πολιτικές παρεμβάσεις, που φέρονται να έφτασαν μέχρι τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ανέφερε στον “Ε.Κ.” ότι υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να της ζητήσει προσωπικά την παρουσία των Ευζώνων στην παρέλαση της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να αναθερμάνει το κλίμα για την μεγάλη εκδήλωση, στην τελική ευθεία και ενόσω γίνεται συνεχής προσπάθεια για να ανέβει η συμμετοχή.

«Η Αρχιεπισκοπή καλεί όλη την ομογένεια, τις κοινότητες και τους συλλόγους να είναι εκεί για να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια από την Επανάσταση, όπως επίσης τα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής και τα 100 χρόνια της ΑΧΕΠΑ» τονίζει ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής.

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων