14/09/2021 14/09/2021 Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας ο αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά στην Αχιλοπούλειο και στην Αμπέτειο σχολή. Η εκδήλωση έγινε στον προαύλιο χώρο του σχολείου κάτω από αυστηρά υγειονομικά μέτρα προστασίας που περιλάμβαναν θερμομετρήσεις όλων των εισερχόμενων ατόμων στο σχολικό χώρο και αυστηρή χρήση μασκών. Πέραν όμως από την επιβεβλημένη...
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2021 - 8:58

Πρώτο κουδούνι σε Αχιλοπούλειο και Αμπέτειο Σχολή

Διαδώστε:
Πρώτο κουδούνι σε Αχιλοπούλειο και Αμπέτειο Σχολή

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας ο αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά στην Αχιλοπούλειο και στην Αμπέτειο σχολή.

Η εκδήλωση έγινε στον προαύλιο χώρο του σχολείου κάτω από αυστηρά υγειονομικά μέτρα προστασίας που περιλάμβαναν θερμομετρήσεις όλων των εισερχόμενων ατόμων στο σχολικό χώρο και αυστηρή χρήση μασκών.

Πέραν όμως από την επιβεβλημένη αυστηρή τήρηση των προστατευτικών μέτρων λόγω της πανδημίας που ταλανίζει ακόμα όλο τον πλανήτη, η ατμόσφαιρα στην πρώτη σχολική μέρα ήταν χαρούμενη και γεμάτη ελπίδα για μια ανέφελη νέα σχολική χρονιά. Πρωταγωνιστές της ημέρας, ήταν φυσικά τα πρωτάκια, που συγκέντρωσαν την αγάπη και την φροντίδα όλων για το νέο τους σημερινό ξεκίνημα.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος ο οποίος μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου Β’ και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου. Ο ίδιος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν μια καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά κατά την διάρκεια της οποίας να αποκτήσουν γνώσεις, αλλά τους προέτρεψε να μην μείνουν μόνο σε αυτό το επίπεδο. Να καλλιεργήσουν τον εαυτό τους και να αποκτήσουν αρετές, που θα τους συντροφεύσουν και θα είναι πολύτιμοι αρωγοί τους σε όλο τον βίο τους.

Στην τελετή παρέστησαν η Γενική Πρόξενος κα. Μαρία Ζήση η οποία ευχήθηκε στα παιδιά, εκ μέρος του Ελληνικού Προξενείου και του Πρόξενου κ. Αχ. Μπική, μια πολύ καλή σχολική χρονιά, με επιτυχίες και καθόλου διακοπές της σχολικής χρονιάς λόγω του κορονοϊού.

Χαιρετισμό απεύθυνε η κα Μπέτα Σωτηρία, αναπληρώτρια συντονίστρια εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής η οποία τόνισε ότι είμαστε όλοι εδώ για τον αγιασμό, στον προαύλιο χώρο του σχολείου μετά από ενάμιση χρόνο και ο λόγος είναι, ότι οι εκπαιδευτικοί μας, το προσωπικό των σχολείων, οι συνοδοί, οι δάσκαλοι ιδιωτικού δικαίου αλλά και οι καθηγητές είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Και αυτό είναι όπως τόνισε μια πολύ καλή αρχή.

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν στην ομιλία του ευχήθηκε στα παιδιά μια καλή χρονιά με υγεία για όλους και δήλωσε ότι αγώνας κατά της πανδημίας είναι εν εξελίξει και είναι ακόμα δύσκολος.

Οι συνθήκες δεν συνιστούν εφησυχασμό. Και τα δύο σχολεία όπως τόνισε έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας για να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά. Αναφέρθηκε επίσης στον εμβολιασμό του προσωπικού και δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα λάβουν και την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Χαιρετισμό απηύθυνε η κα. Ελένη Οικονόμου Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος Αμπέτ μεταφέροντας το μήνυμα του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, όπως επίσης και η Υποδιευθύντρια της Αμπετείου σχολής κα. Λιάκου Μαρία η οποία ευχήθηκε μια υγιή σχολική χρονιά καλωσορίζοντας και αυτή από την μεριά της τα παιδιά της πρώτης Γυμνασίου στο οικείο όπως τόνισε σχολικό περιβάλλον.

Ο νέος διευθυντής της Αχιλοπουλείου σχολής κ. Βασίλης Λάγιος καλωσόρισε τους μαθητές του σχολείου και ειδικά τα παιδιά της πρώτης δημοτικού που αυτή την χρονιά έχουν το πρώτο τους σχολικό ξεκίνημα και απευθυνόμενος σε όλους τους μαθητές είπε χαρακτηριστικά ότι το σχολείο είναι για όλους μια αγκαλιά που θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν γνώσεις και να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες για να πάνε μπροστά στην ζωή τους.

Τέλος από την μεριά των εκπαιδευτικών η κα. Ταμπάκη Ελένη νέα νηπιαγωγός της Αχιλοπουλείου σχολής ευχήθηκε σε όλους μια χαρούμενη και υγιή σχολική χρονιά.

Στον Αγιασμό παρέστησαν επίσης και ο Κοινοτικός επίτροπός και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Λεωνίδας Φοντριέ, ο κ. Χρίστος Παπαδόπουλος Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου και η κα. Κωνσταντίνα Γεδεών Οικονομική Διευθύντρια του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της τελετής, που φανερώνει την ζωντανή σχέση και την αγάπη της παροικίας με την μητέρα πατρίδα αλλά και με την Αίγυπτο ήταν η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Αιγύπτου μαζί με την έπαρση της Ελληνικής σημαίας από ένα μικρό μαθητή του δημοτικού.

Μετά το πέρας τους αγιασμού ακολούθησε κέρασμα προς τους παρευρισκόμενους στα γραφείο του Διευθυντού κυρίου Λάγιου.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων