05/07/2020 05/07/2020 Η Πρόξενος της Ελλάδας στο Περθ κ. Γεωργία Καρασιώτου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομογένειας της Δυτικής Αυστραλίας ώστε να συζητήσει για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου του 2021 που θα εορταστούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Όπως είναι γνωστό από την περασμένη εβδομάδα στάλθηκε επιστολή στην ελληνική ομογένεια από τον υφυπουργό Εξωτερικών...
05 Ιουλίου, 2020 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2020 - 17:53

Σειρά συναντήσεων στο Περθ για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Διαδώστε:
Σειρά συναντήσεων στο Περθ για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Η Πρόξενος της Ελλάδας στο Περθ κ. Γεωργία Καρασιώτου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομογένειας της Δυτικής Αυστραλίας ώστε να συζητήσει για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου του 2021 που θα εορταστούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως είναι γνωστό από την περασμένη εβδομάδα στάλθηκε επιστολή στην ελληνική ομογένεια από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Βλάση και την κα Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» που καλούσε την ομογένεια να συμβάλει στους εορτασμούς του επόμενου έτους.

Με εφόρμηση την επιστολή αυτή η Πρόξενος της Ελλάδας στη Δυτική Αυστραλία κ. Γεωργία Καρασιώτου κάλεσε τους εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων της πολιτείας και συζήτησε μαζί τους για το πώς μπορεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή η ομογένεια της πολιτείας και όχι μόνο. Μετά από επικοινωνία με το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS η Πρόξενος δήλωσε πως οι πρώτες αυτές συζητήσεις ήταν ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων ενώ έγιναν σε πολύ θετικό κλίμα και θα αποτελέσουν το έναυσμα για περαιτέρω ανάλογες συναντήσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι συναντήσεις όπως είπε η Πρόξενος της Ελλάδας στο SBS, πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές μέρες και σε μικρές ομάδες ώστε να γνωρίσει καλύτερα τους εκπροσώπους της ομογένειας και να έχουν μια πιο ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι λόγω κορωνοϊού δεν είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με όλους.

Εκτός από το θέμα της Επετείου του ‘21 έγινε από την κ. Πρόξενο και ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων