26/04/2019 26/04/2019 Με κατάνυξη βίωσε σύσσωμος ο Ελληνισμός του Καΐρου τα Θεία Πάθη της Μεγάλης Πέμπτης.   Στους Ναούς το Καΐρου τελέσθηκε η Ακολουθία των Αχράντων Παθών. Όπως γράφει, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, στον Άγιο Νικόλαο στο Χαμζάουι παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καιρου κ. Χρήστος Καβαλής, η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, o Κοινοτικός Επίτροπος κ....
26 Απριλίου, 2019 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2019 - 8:30

Κάιρο: “Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…”

Διαδώστε:
Κάιρο: “Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…”

Με κατάνυξη βίωσε σύσσωμος ο Ελληνισμός του Καΐρου τα Θεία Πάθη της Μεγάλης Πέμπτης.   Στους Ναούς το Καΐρου τελέσθηκε η Ακολουθία των Αχράντων Παθών.

Όπως γράφει, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, στον Άγιο Νικόλαο στο Χαμζάουι παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καιρου κ. Χρήστος Καβαλής, η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, o Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Γιόσρι, καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης.


Ο ναός ήταν κατάμεστος από Αιγυπτιώτες που ήρθαν μαζί με το ΣΑΕ προκειμένου να εορτάσουν το Πάσχα σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν οι Πρόσκοποι του 1ου Συστήματος, έκαναν περιφορά μέσα στο ναό του Εσταυρωμένου Ιησού.

Την Ακολουθία έψαλε ο πατ. Στέφανος συνεπικουρούμενος από τον πρωτοψάλτη της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννη Κούντρια.

Στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως τα Άχραντα Πάθη έψαλε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επιτροπος κ. Νικόδημος. Παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος και ο Πρόξενος κ. Αχιλλέας Μπικής καθώς επίσης και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ. Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων