19/07/2019 19/07/2019 Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανακαίνιση στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση των χώρων του πλυντηρίου και της αποστείρωσης των ιατρικών εργαλείων. Επίσης, έχουν διαμορφωθεί εκ’ νέου οι χώροι στα εξωτερικά ιατρεία. Το πάτωμα έχει καλυφθεί με μάρμαρο, έχει γίνει ανακαίνιση εκ βάθρων στις τουαλέτες, έχει δημιουργηθεί καινούργιο γκισέ και χώρος για...
19 Ιουλίου, 2019 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2019 - 16:22

Στην τελική ευθεία η ανακαίνιση του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου

Διαδώστε:
Στην τελική ευθεία η ανακαίνιση του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανακαίνιση στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση των χώρων του πλυντηρίου και της αποστείρωσης των ιατρικών εργαλείων.

Επίσης, έχουν διαμορφωθεί εκ’ νέου οι χώροι στα εξωτερικά ιατρεία.

Το πάτωμα έχει καλυφθεί με μάρμαρο, έχει γίνει ανακαίνιση εκ βάθρων στις τουαλέτες, έχει δημιουργηθεί καινούργιο γκισέ και χώρος για την υποδοχή των ασθενών. Εκ βάθρων έχουν ανακαινισθεί οι χώροι εξέτασης.

 

 

 

 

Έχουν αλλαχθεί οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και έχουν σοβατιστεί εκ νέου οι τοίχοι. Αλλαγή έχει γίνει στη διάταξη των παραθύρων και των θυρών.

Ανάλογη είναι και η εικόνα στον περίβολο. Έχουν δημιουργεί καινούργια σκαλιά και παρτέρια για φυτά προκειμένου ο χώρος να γίνει περισσότερο λειτουργικός και να εξωραϊστεί.

Επόμενος στόχος είναι να ανακαινισθεί και το κυλικείο.

 

 

 

Ο κ. Ιορδανίδης, ο Ταμίας της Ε.Κ.Κ και Προϊστάμενος της Εφορείας Yγείας και Οίκου Ευγηρίας το εξυγίανε και το μετέτρεψε σε ένα από τα καλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αιγύπτου. Το νοσοκομείο έχει περισσότερες από 110 κλίνες και υπηρεσίες που εξυπηρετούν όλες τις ειδικότητες. Πρόκειται για ένα γενικό νοσοκομείο που εξυπηρετεί την Ελληνική Παροικία και Αιγύπτιους.

 

 

Η παροχή περίθαλψης είναι δωρεάν για τους Αιγυπτιώτες οι οποίοι καταβάλλουν μόνο το αντίτιμο των φαρμάκων. Στους απόρους η Κοινότητα προσφέρει δωρεάν και τα φάρμακα.

Στο Ε.Ν.Κ στεγάζεται και το Ελληνικό Γηροκομείο το οποίο έχει ανακαινιστεί και έχει μια πτέρυγα για τους Έλληνες και μια πτέρυγα για τους Αιγύπτιους.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για την εξυπηρέτηση των παροίκων ίδρυσε το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου (ΕΝΚ) το 1912 στην περιοχή της Αμπασίας. Από τότε μέχρι σήμερα το Ε.Ν.Κ λειτουργεί ανελλιπώς και είναι το μοναδικό μη ιδιωτικό Ελληνικό νοσοκομείο της διασποράς. Το Ε.Ν.Κ παραχωρήθηκε κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελληνική Αεροπορία, ενώ εκατομμύρια ασθενείς εξυπηρετήθηκαν στα εξωτερικά και εσωτερικά του τμήματα κατά την υπεραιωνόβια ιστορία του. Το Ε.Ν.Κ συνεχίζει την διαχρονική του πορεία και στις μέρες μας.

 

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΪΡΟΥ ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων