18/02/2020 18/02/2020 Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, η Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου μαζί με το νηπιαγωγείο βρέθηκαν στις Πυραμίδες για την εκπαιδευτική επίσκεψη του β’ τριμήνου. Τους μαθητές συνόδεψαν όλοι οι δάσκαλοι του σχολείου, η νηπιαγωγός και βοηθητικό προσωπικό. Οι πυραμίδες επιλέχθηκαν ως τόπος επίσκεψης για να έλθουν τα παιδιά σε επαφή με την ιστορία και την πολιτιστική...
18 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2020 - 9:35

Στις Πυραμίδες βρέθηκαν οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου

Διαδώστε:
Στις Πυραμίδες βρέθηκαν οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, η Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου μαζί με το νηπιαγωγείο βρέθηκαν στις Πυραμίδες για την εκπαιδευτική επίσκεψη του β’ τριμήνου. Τους μαθητές συνόδεψαν όλοι οι δάσκαλοι του σχολείου, η νηπιαγωγός και βοηθητικό προσωπικό. Οι πυραμίδες επιλέχθηκαν ως τόπος επίσκεψης για να έλθουν τα παιδιά σε επαφή με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου όπου ζουν.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα ταφικά έθιμα των αρχαίων Αιγυπτίων, θαύμασαν τα αρχιτεκτονικά τους επιτεύγματα και αντελήφθησαν διαισθητικά την σημασία του χώρου και τη συμβολή του στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Ουσιαστικός συμπαραστάτης σε αυτήν την επίσκεψη στάθηκε ο ξεναγός και γονέας μαθητών του σχολείου κ. Γιώργος Ρεκτσίνης ο οποίος διέθεσε χρόνο από το πρόγραμμα του για να ξεναγήσει τα παιδιά. Η εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου τον ευχαριστούν θερμά.

Ο φορέας διαχείρισης του σχολείου, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, με την συνδρομή και τη βοήθεια της συμβάλλει ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν πρόσβαση σε δράσεις σημαντικές για την πνευματική τους εγρήγορση.

Τα έξοδα της επίσκεψης καλύφθηκαν από την Ε.Κ.Κ. και από τον κ. Ρεκτσίνη που πλήρωσε μέρος αυτών.

Πηγή: ekkairo.org – Γιώργος Ψάνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων