11/09/2020 11/09/2020 Την 11η Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Εξοχ. Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Κώστα Βλάση. Κατά την συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β. Στη...
11 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2020 - 17:30

Συζήτησαν για τους Έλληνες στην Αιθιοπία, το Τζιμπουτί, την Ερυθραία

Διαδώστε:
Συζήτησαν για τους Έλληνες στην Αιθιοπία, το Τζιμπουτί, την Ερυθραία

Την 11η Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Εξοχ. Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Κώστα Βλάση.

Κατά την συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παρουσία των αποδήμων Ελλήνων στην Αιθιοπία, το Τζιμπουτί και την Ερυθραία.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης που αφορούν την ενίσχυση των Ελληνικών Κοινοτήτων στις χώρες αυτές, αναφερόμενος στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στα οποία ζήτησε τη συνδρομή της Ελληνικής Πολιτείας.

Τέλος, ευχαρίστησε την Ελληνική Κυβέρνηση για το αμέριστο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τις Κοινότητες των Ελλήνων στην Αφρική.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων