03/12/2019 03/12/2019 Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η Πανήγυρις του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου στο Νορλάνγκα της Νοτίου Αυστραλίας. Πλήθος πανηγυριστών από την μητροπολιτική Αδελαίδα, καθώς από τα χωριά της περιφέρειας του Ρίβερλαντ, έσπευσαν νά συνεορτάσουν μαζί μας. Ο λαοφιλής Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, έγινε για μια ακόμη φορά πόλος έλξεως τών πιστών μας....
03 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2019 - 15:38

Του Αγίου Ανδρέου στο Νορλάνγκα της Νοτίου Αυστραλίας

Διαδώστε:
Του Αγίου Ανδρέου στο Νορλάνγκα της Νοτίου Αυστραλίας

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η Πανήγυρις του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου στο Νορλάνγκα της Νοτίου Αυστραλίας.

Πλήθος πανηγυριστών από την μητροπολιτική Αδελαίδα, καθώς από τα χωριά της περιφέρειας του Ρίβερλαντ, έσπευσαν νά συνεορτάσουν μαζί μας. Ο λαοφιλής Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, έγινε για μια ακόμη φορά πόλος έλξεως τών πιστών μας.

Σχεδόν σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της Αδελαίδος προσήλθε και λάμπρυνε έτι περισσότερο τήν πανήγυρη. Ἡ συγκίνηση τών φιλακόλουθων χριστιανών ήταν εμφανή τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό με τις αρτοκλασίες και τό Ιερόν Ευχέλαιον όσο και το πρωί κατά τήν κυριώνυμον ημέραν τοῦ Αγίου.

Στο ιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Άγγελος Δραπανιώτης αναφερθείς στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας και στον αποστολικό βίο του Αγίου Ανδρέου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η περιφορά της Ιεράς εικόνος του Αγίου Ανδρέου στο προαύλιο και ακολούθησε η καθιερωμένη εόρτια τράπεζα και εκδήλωση στο κέντρο του γηροκομείου «Βασιλειάς» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Μιχαήλ Ψαρομμάτης ευχαρίστησε τους σεβαστούς πατέρες και τους ευλαβείς προσκυνητές για την αθρόα συμμετοχή τους στις Ιερές ακολουθίες και εκδηλώσεις πού έγιναν εις τιμήν και μνήμη του Πολιούχου της περιοχής του Νορλάνγκα, Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Παράλληλα, μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, καθώς δε και του νεοεκλεγέντος εψηφισμένου επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού Φωτεινέα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων