25/01/2021 25/01/2021 Τίμησαν από το συμβούλιου του Πορτ Πίρι (Port Pirie) τον Ελληνοαυστραλό ομογενή Φώτη (Fred) Seindanis με βραβείο για τη συνεισφορά του στην Ελληνική Κοινότητα της πόλης που έχει ιστορία 96 χρόνων.  Ο ομογενής είναι μέλος της κοινότητας τα τελευταία 50 χρόνια και για αυτό βραβεύεται ενώ υπήρξε ταμείας της Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου και μάγειρας...
25 Ιανουαρίου, 2021 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2021 - 14:47

Βραβεύτηκε ομογενής που συνεισφέρει για 50 χρόνια στην Αυστραλία

Διαδώστε:
Βραβεύτηκε ομογενής που συνεισφέρει για 50 χρόνια στην Αυστραλία

Τίμησαν από το συμβούλιου του Πορτ Πίρι (Port Pirie) τον Ελληνοαυστραλό ομογενή Φώτη (Fred) Seindanis με βραβείο για τη συνεισφορά του στην Ελληνική Κοινότητα της πόλης που έχει ιστορία 96 χρόνων. 

Ο ομογενής είναι μέλος της κοινότητας τα τελευταία 50 χρόνια και για αυτό βραβεύεται ενώ υπήρξε ταμείας της Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου και μάγειρας στο Ελληνικό Κέντρο τα τελευταία 10 χρόνια ενώ έχει ασχοληθεί και με την ομάδα ποδοσφαίρου “Hellas Soccer Club” τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως παράγοντας αργότερα. Οι γονείς του μετανάστευσαν από την Ικαρία και ο ίδιος μεγάλωσε στο Πορτ Πίρι και είναι αγαπητός στην κοινότητα. Ο ίδιος δηλώνει στο Greekherald.com “Εμπλέκομαι με τους Έλληνες σε όλη μου τη ζωή και το αγαπώ αυτό. Μεγάλωσα τα παιδιά μου με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας ζωντανές”.

Και συνέχισε λέγοντας “Είμαι η δεύτερη ελληνική κοινότητα που οργανώθηκε στην Αυστραλία” εξηγώντας ότι η πρώτη Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στη Nότιο Αυστραλία λειτούργησε το 1925 στο Πορτ Πίρι και τόνισε “Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πηγαίνεις στην Εκκλησία και στο Ελληνικό Κέντρο την Κυριακή και να έχεις τη δυνατότητα να μιλάς με άλλους την δική σου γλώσσα” σημείωσε.

Ακόμα σημείωσε “Θέλω τα εγγόνια μου να μεγαλώσουν με τον ίδιο τρόπο. Οι πρόγονοι μας δημιούργησαν ότι έχουμε σήμερα εδώ και τώρα αφήνουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας την επιλογή να το συνεχίσουν ή να τα αφήσουν να γίνουν αναμνήσεις. Η κοινότητα μας μειώνεται καθώς οι ευκαιρίες εργασίες δεν υπάρχουν εδώ. Οι νέοι πηγαίνουν κυρίως στην Αδελαΐδα για σπουδές και δεν γυρνάνε πίσω παρά μόνο για επίσκεψη” κατέληξε ο κ. Φώτης (Fred) Seindanis.

πηγή: greekherald.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων