24/01/2023 24/01/2023 Ύμνος του ελληνικού πολιτισμού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στην Εθνική Πινακοθήκη Βικτώριας (NGV Architecture Commission, Temple of Boom) στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Παιδιού (Kids Summer Festival) 2023. Σύμφωνα με δημοσίευμα, της ομογενειακής εφημερίδας της Μελβούρνης “Νέος Κόσμος” οι πρώτες τρεις μέρες του Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένες στην...
24 Ιανουαρίου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2023 - 16:08

Ύμνος στον ελληνικό πολιτισμό με φόντο τον Παρθενώνα της Μελβούρνης

Διαδώστε:
Ύμνος στον ελληνικό πολιτισμό με φόντο τον Παρθενώνα της Μελβούρνης

Ύμνος του ελληνικού πολιτισμού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στην Εθνική Πινακοθήκη Βικτώριας (NGV Architecture Commission, Temple of Boom) στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Παιδιού (Kids Summer Festival) 2023.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, της ομογενειακής εφημερίδας της Μελβούρνης “Νέος Κόσμος” οι πρώτες τρεις μέρες του Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένες στην καλοκαιρινή έκθεση του σχεδιαστή μόδας, Alexander McQueen, με τίτλο “Νους, Μύθος, Μούσα” (“Mind, Mythos, Muse”).

Την Πέμπτη παρουσιάστηκαν μια σειρά από δραστηριότητες ελληνικής θεματολογίας και ενδιαφέροντος γύρω από το μνημείο”Temple of Boom” ένα μίνι-Παρθενώνα που έχει στηθεί στη Μελβούρνη. Το έργο “Temple of Boom”, αφορά έναν σύγχρονο επαναπροσδιορισμό του Παρθενώνα το οποίο στεγάζεται στην γκαλερί Grollo Equiset και συμβολίζει την ενότητα, την ελευθερία και την επιμονή. Δημιουργοί του είναι οι Adam Newman και Kelvin Tsang.

Τα καλλιτεχνικά δρώμενα εστιάστηκαν σε τέσσερις, εμπνευσμένες από ελληνικά στοιχεία, εκδηλώσεις, κάθε ημέρα μεταξύ 17 και 19 Ιανουαρίου, οι οποίες περιλάμβαναν χορούς και σεμινάρια θεάτρου, ζωντανές διηγήσεις ιστορίας αλλά και καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο ισόγειο της γκαλερί Great Hall.

Συγκεκριμένα, η γεννημένη στην Αθήνα, συγγραφέας και καλλιτέχνιδα Άλκηστις Πιτσάκη (Alkistis Pitsaki) μετέφερε το κοινό σε ένα ταξίδι περιήγησης των ελληνικών μύθων και θρύλων μέσα από τις αφηγήσεις της και παράλληλα το “Manasis School of Greek Dance and Culture” παρουσίασε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων