16/07/2022 16/07/2022 Τέσσερις εβδομάδες ήδη μετρά ο αγαπημένος θεσμός της «Καλοκαιρινής Κατασκήνωσης…στην πόλη μας!» και συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον από μαθητές και γονείς. Οι συμμετοχές των παιδιών έχουν σημαντικά αυξηθεί (40 παιδιά εβδομαδιαίως), γεγονός που αποδεικνύει ότι η μεγάλη αγκαλιά της Εκκλησίας μας κι η οικογένεια του «Μικρού Παραδείσου» αποτελούν μια πρώτη επιλογή σε οικογένειες της τοπικής...
16 Ιουλίου, 2022 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2022 - 13:53

«Καλοκαιρινή Κατασκήνωση… στην καρδιά του καλοκαιριού!»

Διαδώστε:
«Καλοκαιρινή Κατασκήνωση… στην καρδιά του καλοκαιριού!»

Τέσσερις εβδομάδες ήδη μετρά ο αγαπημένος θεσμός της «Καλοκαιρινής Κατασκήνωσης…στην πόλη μας!» και συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον από μαθητές και γονείς.

Οι συμμετοχές των παιδιών έχουν σημαντικά αυξηθεί (40 παιδιά εβδομαδιαίως), γεγονός που αποδεικνύει ότι η μεγάλη αγκαλιά της Εκκλησίας μας κι η οικογένεια του «Μικρού Παραδείσου» αποτελούν μια πρώτη επιλογή σε οικογένειες της τοπικής μας κοινωνίας. Με πρωτοβουλία του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και με τη φροντίδα και την επιμέλεια του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, οι δράσεις του «Μικρού Παραδείσου» διδάσκουν, εμπνέουν και δίνουν όραμα κάθε εβδομάδα στους μικρούς κατασκηνωτές.

«Θεματικές της τέταρτης εβδομάδας λειτουργίας»

Μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα ολοκληρώθηκε στον «Μικρό Παράδεισο», αυτή τη φορά με «αέρα» Ιταλίας! Το αφιέρωμα στην γειτονική μας χώρα περιείχε καθημερινά θεματικά projects με περιεχόμενο μεγάλα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα (κατασκευές με πύργο της Πίζας..), πολυαισθητηριακά παιχνίδια και μαγειρική με τα χαρακτηριστικά για την Ιταλία μακαρόνια, θεατρική αγωγή και μουσικοκινητικές δραστηριότητες με σενάρια βγαλμένα από την πόλη της Βενετίας (γονδολιέρηδες, Ιταλοί σεφ..) και, τέλος, μια κινηματογραφική απόδοση των πιο γνωστών Ιταλικών τραγουδιών. Όπως κάθε Παρασκευή, οι γονείς απόλαυσαν μια υπέροχη παράσταση, αυτή τη φορά με τη μορφή ασπρόμαυρης ταινίας μικρού μήκους, ενώ στην είσοδο, τους περίμεναν ατομικά κεράσματα ποπ-κορν, για να ζήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία κινηματογράφου, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές τα ίδια τους τα παιδιά! Το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό θέτει εβδομαδιαίως τον πήχη υψηλότερα, θέλοντας να προσφέρει σε γονείς και μαθητές την ποιότητα ενός πλούσιου, εξαιρετικά οργανωμένου και ευφάνταστου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το κατηχητικό πρόγραμμα:

Κι αυτή τη φορά, το κατηχητικό πρόγραμμα του «Μικρού Παραδείσου» ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα και επιμέλεια στην οργάνωση και διδασκαλία του. Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο σύγχρονος Άγιος, κι ο μοναχικός βίος του, αποτέλεσαν πηγή συζήτησης για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να γίνει προγραμματισμένη ξενάγησή τους, εντός του Ιερού Παρεκκλησίου των Οσίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, που βρίσκονται στον γυναικωνίτη του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Τέλος, οι μαθητές διδάχθηκαν για τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και ότι κάθε παιδί έχει δίπλα του έναν φύλακα-άγγελο που τον προστατεύει.

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου ξεκινά η πέμπτη εβδομάδα του κατασκηνωτικού προγράμματος και όλοι οι εκπαιδευτικοί του «Μικρού Παραδείσου» υπόσχονται να προσφέρουν για ακόμα μια εβδομάδα ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά των εργαζόμενων γονέων και ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Πάντα μέσα στην αγκαλιά της Εκκλησίας, με την ευλογία του Θεού και την αγάπη της οικογένειας του «Μικρού Παραδείσου»!

Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικό Κέντρο «Ο Μικρός Παράδεισος» του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 24211 – 81388

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων