09/02/2019 09/02/2019 Στη Μόσχα, εορτάστηκε με λαμπρότητα η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρωσία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας και τον Σύλλογο Ελλήνων Μόσχας, τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, στις 9 Φεβρουαρίου 2019, με την κατάθεση λουλουδιών στο άγαλμα των αδελφών Λειχούδη (Bogoyavlenskiy Pereulok, 6, μετρό Ploshchad Revolyutsii). Ο...
09 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:17

Μόσχα: Λουλούδια στο άγαλμα των αδελφών Λειχούδη

Διαδώστε:
Μόσχα: Λουλούδια στο άγαλμα των αδελφών Λειχούδη

Στη Μόσχα, εορτάστηκε με λαμπρότητα η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρωσία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας και τον Σύλλογο Ελλήνων Μόσχας, τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, στις 9 Φεβρουαρίου 2019, με την κατάθεση λουλουδιών στο άγαλμα των αδελφών Λειχούδη (Bogoyavlenskiy Pereulok, 6, μετρό Ploshchad Revolyutsii).

Ο Ιωαννίκιος Λειχούδης και ο Σωφρόνιος Λειχούδης ήταν Έλληνες λόγιοι, ορθόδοξοι ιερομόναχοι, ιδρυτές της Σλαβο-ελληνο-λατινικής Ακαδημίας της Μόσχας, του πρώτου ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης στη Ρωσία. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας, κ. Ανδρέας Φρυγανάς, εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, εκπρόσωπος του Δήμου Μόσχας, εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας στη Μόσχα και πλήθος κόσμου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων