Ομογένεια
26 Απριλίου, 2023

ΓΓΑΕΔΔ: Προγράμματα φιλοξενίας παιδιών και νέων ομογενών απ’ όλον τον κόσμο

Διαδώστε:

Με στόχο την επανασύνδεση και την εξοικείωσή τους με την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν και φέτος το καλοκαίρι, από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, ευρέα και φιλόδοξα εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοξενίας παιδιών και νέων της Διασποράς από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα, που υλοποιεί και στηρίζει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών.

«Στόχος των προγραμμάτων είναι η επανασύνδεση και εξοικείωση των παιδιών και των νέων του Απόδημου Ελληνισμού με τις ρίζες τους, τον τόπο καταγωγής τους,  τον μοναδικό πλούτο του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την εθνική τους συνείδηση και την πολιτιστική τους ταυτότητα. Οι νέες και οι νέοι ομογενείς μας αποτελούν το πλέον πολύτιμο κεφάλαιο του Οικουμενικού Ελληνισμού και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του πολιτισμού μας στα πέρατα του κόσμου» τονίζεται σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας.

Σε μήνυμά του, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας τονίζει πως «ξεκινάμε φέτος δυναμικά την υλοποίηση των προγραμμάτων φιλοξενίας παιδιών και νέων Ομογενών απ’ όλον τον κόσμο»

Πιο συγκεκριμένα, μερικές από τις φιλοξενίες που θα υλοποιηθούν και θα στηριχθούν είναι οι ακόλουθες:

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαδώστε: