Ομογένεια
09 Μαρτίου, 2021

Στη Μονή Άξιον Εστί του Northcote

Διαδώστε:

Φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Δωδεκανήσου, αλλά και στους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης, αποδίδει η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αυστραλίας.

Η Ομοσπονδία διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο πανηγυρική χοροεσπερίδα διπλού εορτασμού για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και την 74η Επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στη μητέρα Ελλάδα.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις βέβαια για την ημέρα-ορόσημο για τα Δωδεκάνησα της 7ης Μαρτίου 1948, έλαβαν ήδη χώρα την περασμένη Κυριακή.

Συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων, εκπρόσωποι της παροικίας, πολιτικοί παράγοντες και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι έδωσαν δυναμικό παρών στο Μοναστήρι «Άξιον Εστίν» του προαστίου Northcote της Μελβούρνης. Και τις εντυπώσεις έκλεψαν για ακόμη μια φορά τα ελληνόπουλα δεύτερης και τρίτης γενιάς που συμμετείχαν στους εορτασμούς με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Μετά την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία, οι εκδηλώσεις μνήμης κορυφώθηκαν με κατάθεση στεφάνων από τον νέο γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη Εμμανουήλ Κακαβελάκη, την ομοσπονδιακή βουλευτή Μαρία Βαμβακινού, την πολιτειακή βουλευτή Κατ Θεοφάνους, τον Στηβ Κυρίτση εκ μέρους του Παραρτήματος Αποστράτων RSL και από τον πρώην βουλευτή Γιάννη Πανταζόπουλο.

Υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας θα είναι και ο διπλός εορτασμός του Σαββάτου 13 Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί στη Ροδιακή Λέσχη Μελβούρνης “Διαγόρας”.

Πηγή: neoskosmos.org

Διαδώστε: