Ομογένεια
14 Απριλίου, 2019

Το “Meraki Concert” στην Αυστραλία βγαλμένο από την Ελλάδα

Διαδώστε:

Οι διοργανωτές του “Meraki Concert” χρησιμοποιούν την ελληνική λέξη “μεράκι” με τον ίδιο τρόπο που την εννοούν οι Έλληνες. Μία από τις διοργανώτριες της συναυλίας είναι η Αυστραλο-Βόσνια, Senada Bosnic Ekic που μίλησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS.

Οι Έλληνες χρησιμοποιούν τη λέξη “μεράκι” όταν αφιερώνονται εξ ολοκλήρου για να κάνουν κάτι.

“Και αυτό είναι ακριβώς που κάνουμε με την συναυλία “Meraki “, λέει η Senada Bosnic Ekic στο πρόγραμμά μας. Η Αυστραλο-Βόσνια κοινωνική λειτουργός που συμμετέχει εθελοντικά στην διοργάνωση της συναυλίας είχε την ιδέα να οργανώσει μια πολυπολιτισμική μουσική και χορευτική συναυλία.

Η Senada έφθασε στην Αυστραλία ως πρόσφυγας από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ανήμερα της “Ημέρας της Αυστραλίας” το 1999. Φέτος είναι η “Αυστραλή της Χρονιάς” στον Δήμο Brimbank, που είναι ο πιο πολυπολιτισμικός δήμος της Μελβούρνης.

Η Senada δήλωσε στο Ελληνικό Πρόγραμμα ότι ο στόχος της είναι η συναυλία να φέρει μαζί τους πολιτισμούς των Βαλκανίων και της Ανατολίας.

Η συναυλία είναι μια παράσταση με τραγούδια και χορούς. Τα τραγούδια θα εξηγούνται στο κοινό στην αγγλική γλώσσα πριν ερμηνευτούν.

“Στόχος μας είναι να φέρνουμε μαζί διαφορετικές κοινότητες σε ένα ταξίδι από την Βοσνία, την Ελλάδα, ώς και την Μέση Ανατολία και τις μουσικές των Εβραίων Σεφαρδιτών”, λέει η Senada.

Οι καλλιτέχνες και οι μουσικές ομάδες που θα εμφανιστούν στη συναυλία είναι, μεταξύ άλλων, η Saray Iluminado, μια παραδοσιακή μουσική μπάντα από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που θα παρουσιάσει εβραϊκή σεφραδίτικη μουσική από τα Βαλκάνια. Επίσης, το μουσικό συγκρότημα “Τhe haBiBis” που θα παίξει μουσική από την Ελλάδα, την Ανατολία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της, θα λάβουν μέρος η Πολυπολιτισμική Χορωδία του Δήμου Brimbank, Βόσνιοι λαϊκοί χορευτές από το συγκρότητα “KUD Dukat” και οι χορευτές από την Ακαδημία χορού “Πήγασος”.

Το “Meraki Concert” θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Bowery Theatre, στο St. Albans, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019.

Πηγή: www.sbs.com.

Διαδώστε: