Αγιορείτικα
20 Απριλίου, 2020

Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Η αγάπη προς τον Θεό δεν έχει όρια, δεν έχει τέλος» (Ομιλία μετά τον Εσπερινό της Αγάπης, στο Συνοδικό της Μονής)

Διαδώστε:

Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στο Συνοδικό της Μονής κατά το παραδοσιακό αγιορείτικο κέρασμα μετά το πέρας του Εσπερινού της Αγάπης.

Ο Γέροντας με αφορμή την τέλεση του Εσπερινού της αγάπης σημείωσε χαρακτηριστικά πως κάθε Ακολουθία της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας είναι προσευχή, μέσα από την οποία ο πιστός επιδιώκει να κοινωνήσει με τον Χριστό και να γίνει ένα με τον Χριστό. Κάθε ακολουθία, αναφέρει ο Γέροντας στον λόγο του, είναι ακολουθία αγάπης και η αγάπη προς τον Θεό δεν έχει όρια δεν έχει τέλος.

Ιδιαίτερα δε ο εσπερινός που τελείται την Κυριακή της Αναστάσεως χαρακτηρίζεται ως ο Εσπερινός της Αγάπης γιατί η Εκκλησία διαδηλώνει αυτή την ημέρα ότι ο Αναστάς Χριστός είναι ο Θεός της Αγάπης.

Στη συνέχεια πατέρες της Μονής αποδίδουν το Ευαγγέλιο του Εσπερινού της Αγάπης στην ομηρική διάλεκτο, το οποίο μπορείτε να παρακολοθήσετε μετά την ομιλία του Γέροντα

Διαδώστε: