Αγιορείτικα
24 Οκτωβρίου, 2019

Γέροντας Εφραίμ: «Ο νους των Αγίων ήταν πάντα προς τον ουρανό»

Διαδώστε:

Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό της Παναγίας Βλαχερνών στο Κερατσίνι πραγματοποίησε, σήμερα, πνευματική ομιλία ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Στην ομιλία του ο Γέροντας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος και την ανακοίνωση της Αγικατάταξης των τεσσάρων Αγιορειτών Πατέρων. Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε τη βιωτή των τεσσάρων Αγίων και ιδιαίτερα του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστού, προτρέποντας  τους πιστούς να επικαλούνται τους Αγίους και να τους μιμούνται στη ζωή τους. “Οι Άγιοι είναι αυτοί που αγάπησαν πολύ τον Ιησού και ο νους τους ήταν πάντα στον ουρανό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην υλική ευμάρεια που αρέσκονται οι άνθρωποι τόνισε πως: “Η εκκλησία δεν επιτρέπει την απολυτοποίηση των ανθρώπων στα υλικά αγαθά. Πρέπει να πορευόμαστε και να βιώνουμε την χάρη του Θεού. Είναι μεγάλο πράγμα να είσαι ακτήμων”.

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε και στην δύναμη της προσευχής και στο πως αυτή βοηθάει τον πιστό να ξεπεράσει τους καθημερινούς πειρασμούς.

Μετά την ολοκλήρωση της πνευματικής ομιλίας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους πιστούς, οι οποίοι στην πλειονότητα ήταν νέοι άνθρωποι, να θέτουν  ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και στο πως αυτά μπορούν να ξεπεραστούν.

Ο Γέροντας Εφραίμ στο τέλος προσέφερε ως ευλογία στο Ναό ένα πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Διαδώστε: