26/04/2022 19/04/2023 Η άλλοτε επαρχιακή Μονή της Παναγίας στο χωριό Κορνοφωλιά, 5 χλμ νοτίως του Σουφλίου, τον 18ο αιώνα περιήλθε στην δικαιοδοσία της Ιεράς Αθωνικής Μονής των Ιβήρων και έκτοτε λειτουργεί ως Μετόχι της. Την Λαμπροτρίτη, επί τη εορτή του θαύματος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, πλήθος πιστών συρρέει στο Ιβηρίτικο αυτό Μετόχι για να εκδηλώσει την ευλάβειά...
26 Απριλίου, 2022 - 19:08
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2023 - 0:36

Η εορτή της Πορταΐτισσας στο Ιβηρίτικο Μετόχι του Σουφλίου

Διαδώστε:
Η εορτή της Πορταΐτισσας στο Ιβηρίτικο Μετόχι του Σουφλίου

Η άλλοτε επαρχιακή Μονή της Παναγίας στο χωριό Κορνοφωλιά, 5 χλμ νοτίως του Σουφλίου, τον 18ο αιώνα περιήλθε στην δικαιοδοσία της Ιεράς Αθωνικής Μονής των Ιβήρων και έκτοτε λειτουργεί ως Μετόχι της. Την Λαμπροτρίτη, επί τη εορτή του θαύματος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, πλήθος πιστών συρρέει στο Ιβηρίτικο αυτό Μετόχι για να εκδηλώσει την ευλάβειά του στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας μας, που μαζί με τις υπόλοιπες Μυροφόρες γυναίκες ήταν οι πρώτοι μάρτυρες της Αναστάσεως του Κυρίου.

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, με την άδεια του Καθηγουμένου της Μονής των Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ, μετέβη στο Μετόχι και προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως, πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Γεώργιο, εκπρόσωπο της κυριάρχου Μονής. Στα πλαίσια της πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη επί τω Αγίω Πάσχα, τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό στη φιάλη της Μονής, ευλόγησε τους προσκομισθέντες άρτους και τα κόκκινα αυγά.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής Ιβήρων για την σχετική άδεια συνεχάρη την Γερόντισσα Εφραιμία και την περί αυτήν αδελφότητα για την φροντίδα της Μονής και το πνευματικό έργο που αθόρυβα επιτελούν, απευθυνόμενος δε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ευχήθηκε η Παναγία η Πορταΐτισσα, όπως προστατεύει την είσοδο της Μονής των Ιβήρων, έτσι να φυλάττει τα σύνορα της Πατρίδας μας και να προστατεύει τους ακρίτες.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ιωάννης Παπουτσάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κορνοφωλιάς και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου Χαράλαμπος Βομβέλης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων