19/08/2022 19/08/2022 Σε κλίμα κατάνυξης αλλά και πνευματικής ευφροσύνης εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – Ραφαήλ Γεωργιάδης Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέρων Εφραίμ, τους Βατοπαιδινούς Πατέρες και άλλους Πρεσβυτέρους. Κατά την...
19 Αυγούστου, 2022 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2022 - 19:58

Με χειροτονία διακόνου η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Με χειροτονία διακόνου η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα κατάνυξης αλλά και πνευματικής ευφροσύνης εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – Ραφαήλ Γεωργιάδης

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέρων Εφραίμ, τους Βατοπαιδινούς Πατέρες και άλλους Πρεσβυτέρους. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις διάκονον χειροτονία του αδελφού της Μονής π. Ελισαίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε το παραδοσιακό πανηγυρικό κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος και ο Καθηγούμενος, Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός, αναφέρθηκαν στην Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως και στην σημασία της για την Εκκλησία και τους πιστούς μοναχούς και λαϊκούς ως εορτή του Φωτός και απεύθυναν ποιμαντικό και συμβουλευτικό λόγο προς τον νέο Διάκονο της Μονής και την διακονία του μέσα στην Αδελφότητα.

Εν συνεχεία ακολούθησε η πανηγυρική τράπεζα και η απόλυσή της με την δέηση στο Καθολικό της Μονής.

Διαβάστε επίσης: Η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων