Εκκλησία της Αλβανίας
12 Δεκεμβρίου, 2018

Το Εννιάχρονο Σχολείο Αργυροκάστρου “Πνοή Αγάπης”

Διαδώστε:

Τα Εκπαιδευτήρια “Πνοή Αγάπης” ανήκουν στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία αδιάπτωτα μεριμνά για την προώθηση και ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και ολόπλευρης παιδείας. Τα Εκπαιδευτήριά  ως διττό σκοπό θέτουν την άριστη μόρφωση και τη χριστιανική αγωγή της ψυχής, υπηρετώντας, έτσι, με προσήλωση, την αλήθεια, την αγάπη και την ομορφιά. Το Εννιάχρονο Σχολείο ιδρύθηκε το 2008, ενώ το Λύκειο εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο.

Κατά τα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του το Εννιάχρονο Σχολείο στεγαζόταν εντός του οικήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου. Λόγω όμως της σταδιακής αύξησης του αριθμού των μαθητών του, ήταν επιτακτική η δημιουργία μεγαλύτερου κτιρίου. Με ταχύτατους ρυθμούς αναπτύχθηκαν οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις σ’ έναν χώρο μοναδικής θέσης και ομορφιάς. Το νέο κτίριο τέθηκε σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2012.

Το σύγχρονο φροντισμένο κτίριό του δεσπόζει επιβλητικά πλάι στο νεόκτιστο Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου προσφέροντας ομορφιά και εκπληκτική θέα. Συγχρόνως έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να παρέχει στους μαθητές άνεση χώρου, ασφάλεια και εύκολη πρόσβαση.

 

Διαδώστε: