Εκκλησία της Αλβανίας
06 Μαΐου, 2020

Πότε ανοίγουν οι ναοί στην Αλβανία

Διαδώστε:

“Οι ειδικοί θα αποφανθούν για τη σταδιακή άρση που έχουν επιβληθεί στους χώρους λατρείας, αλλά αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της σταδιακής άρσης των μέτρων, δηλαδή στις 18 Μαΐου”, τόνισε σε σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Στη τηλεδιάσκεψη αυτή συμμετείχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, ως εκπρόσωπος της θρησκευτικής κοινότητας των Ορθοδόξων της χώρας.

Ο Ράμα, κάλεσε τους εκπροσώπους των κοινοτήτων να προτείνουν συγκεκριμένες ιδέες για το πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί το άνοιγμα λατρευτικών χώρων για τους πιστούς και να διατηρηθεί η απόσταση μεταξύ τους.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες για τη πολύτιμη συμβολή τους αυτή την περίοδο που ο covid-19 έπληξε και τη γειτονική χώρα, με τους πιστούς να πειθαρχούν στο ακέραιο στα μέτρα που είχαν επιβληθεί.

“Η βοήθεια που δώσατε είναι ανεκτίμητη. Με το παράδειγμά σας, έχετε δώσει ένα πολύ σαφές μήνυμα σε ολόκληρο τον αλβανικό λαό. Από την άλλη θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να κάνουμε ουσιαστικά βήματα επιστροφής στην κανονικότητα. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε ώστε τα μέλη των κοινοτήτων να επιστρέψουν άμεσα στους χώρους λατρείας”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Έντι Ράμα.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος στην τοποθέτηση του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι χώροι λατρείας είναι πηγή χαράς και ελπίδας για τους ανθρώπους. Παράλληλα, έκανε έκκληση στον Αλβανό Πρωθυπουργό να ανοίξουν οι ναοί μετά τις 18 Μαΐου και να δώσει στην ίδια την Εκκλησία την ευθύνη της τήρησης των μέτρων προστασίας, όπως π.χ. η απόσταση ασφαλείας μεταξύ των πιστών.

 

 

Διαδώστε: