22/09/2020 22/09/2020 Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την επικείμενη σύγκληση της Ιεραρχίας στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς πολλοί Ιεράρχες εκφράζουν ανησυχία με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού. Όπως προκύπτει από έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου   και δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα το Πρακτορείο Ορθοδοξία, η...
22 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2020 - 13:55

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου για την Ιεραρχία

Διαδώστε:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου για την Ιεραρχία

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την επικείμενη σύγκληση της Ιεραρχίας στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς πολλοί Ιεράρχες εκφράζουν ανησυχία με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού. Όπως προκύπτει από έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου   και δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα το Πρακτορείο Ορθοδοξία, η Ιερά Σύνοδος  δέχεται πολλά τηλεφωνήματα εκ μέρους Μητροπολιτών που ζητούν την αναβολή της Συνελεύσεως της Ιεραρχίας.

Στην επιστολή, που εστάλη στους Ιεράρχες τους δίδεται προθεσμία έως την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου να υποβάλλουν τις απόψεις τους, για το ενδεχόμενο αναβολής της Ιεραρχίας.

Τονίζεται επίσης ότι η “τακτική γενική συνέλευση της Ιεραρχίας προβλέπεται εκ του νόμου και η απόφαση για αναβολή της δεν δύναται να ληφθεί από τον Πρόεδρο Αυτής, ή και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, άνευ απόψεων των μελών του Συνοδικού Σώματος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί Ιεράρχες έχουν ήδη ανταποκριθεί στο αίτημα του Μακαριωτάτου, δίνοντάς του το ελεύθερο να αποφασίσει ο ίδιος για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου  αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η Ιεραρχία στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης, προκειμένου να μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων