Εκκλησία της Ελλάδος
03 Ιουνίου, 2022

Εσπερίδα: “Η ταυτότητα του άνδρα σε συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνίες”

Διαδώστε:

Η Υπηρεσία Γυναικείων θεμάτων και το πρόγραμμα “Πρωτοβουλία” για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας διοργανώνει εσπερινή συζήτηση με θέμα : «Η ταυτότητα του άνδρα σε συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνίες», την Τετάρτη 8 Ιουνίου.

Ο κύκλος αυτός οργανώνεται στο πλαίσιο των Νησίδων διαλόγου μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 και στοχεύει:

Ο νέος κύκλος των Νησίδων διαλόγου περιλαμβάνει την διοργάνωση τριών ημερίδων στις οποίες θα μελετηθούν διεπιστημονικά οι βασικές όψεις της ταυτότητας και των ρόλων του άνδρα στις κοινωνίες του 21ου αιώνα.

Η 1η Εσπερίδα έχει τίτλο « Η ταυτότητα του άνδρα σε συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνίες».

Βασικοί στόχοι της ημερίδας είναι:

Να συζητήσουμε τον προβληματισμό και τις εξελίξεις που έχουμε στο χώρο της έρευνας των Κοινωνικών Επιστημών για την έννοια του ανδρισμού .
Να μελετήσουμε τις θεωρίες και τις κοινωνικές διεργασίες οι οποίες συνέβαλαν στις αλλαγές της έννοιας του ανδρισμού.
Να διαλεχθούμε με αφορμή τις αποτυπώσεις της εικόνας του άνδρα στον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό.
Με ερευνήσουμε με ποιους τρόπους μπορούμε να διαπαιδαγωγήσουμε τα αγόρια ώστε να διαλεχθούν δημιουργικά με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο περιβάλλον τους.

Στην Εσπερίδα θα μιλήσουν οι:

Ελισάβετ Μπαρμπαλιού Ψυχολόγος MSc-Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή θεραπεύτρια (ECP), Eπιστημονική Υπεύθυνη ΚΕ.ΣΥ.ΨΕ
Γιώργος Κίσσας Ψυχολόγος –Ψυχοθεραπευτής

Η Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, 17.30-20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Μ.Βασιλείου 15-Κεραμεικός)

Διαδώστε: