Εκκλησία της Ελλάδος
19 Ιουνίου, 2019

Ο Αρχιεπ. Αθηνών στα 200 χρόνια προσφοράς της Βιβλικής Εταιρίας

Διαδώστε:

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής η εκδήλωση για τα 200 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της Βιβλικής Εταιρίας στην Ελλάδα  στο Μέγαρο Μουσικής.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Διευθυντής της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, ο Διευθυντής Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών κ.Michael Perreau και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας πως “η αποψινή εκδήλωση για όσους εργαζόμαστε η συνδεόμαστε με την εταιρεία είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον θεό αλλά και να τιμήσουμε όσους εργάστηκαν 200 χρόνια για τη διάδοση της Αγίας γραφής αλλά και αναστοχασμού για όσα έγιναν και για όσα πρέπει να γίνουν”. Μίλησε επίσης για τις δράσεις της Εταιρίας ενώ προσέφερε αναμνηστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Μακαριώτατο.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν τόσα χρόνια με πίστη και αφοσίωση ώστε ο λόγος του Θεού να είναι θεμέλιο για κάθε άνθρωπο και ευχήθηκε “ο λόγος του Θεού να είναι πράξη στην καθημερινότητα μας”.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Γόρτυνος κ. Ιερεμίας.

Στην συνέχεια των χαιρετισμών προβλήθηκε ταινία με τίτλο: “Ο Λόγος του Κυρίου μένει στον αιώνα“.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία από τον κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, Καθηγητή Παλαιάς Διαθήκης με θέμα: “Αγία Γραφή: Πρόκληση και Πρόσκληση Ενότητας” ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την χορωδία της ΕΡΤ.

Φωτογραφίες  – Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης 

Διαδώστε: